Αρχική Νέα Τοπικά Προσκεκλημένος του “Διεθνούς Κέντρου Ναυτικής Ερευνας & Παράδοσης” ο διακεκριμένος επιστήμονας Dr...

Προσκεκλημένος του “Διεθνούς Κέντρου Ναυτικής Ερευνας & Παράδοσης” ο διακεκριμένος επιστήμονας Dr Graig Venter

15

 Τη Χίο επισκέπτεται από χθες ο διακεκριμένος επιστήμονας Dr Graig Venter που αναμένεται να ερευνήσει και την ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του νησιού μας μαζί με το συνεργάτη του και συμπατριώτη μας Αριστ. Πατρινό. Η επίσκεψή τους στη Χίο οφείλεται σε πρόσκληση που τους απηύθυνε το νεοϊδρυθέν «Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης-Μαρία Τσάκος».

Σήμερα το πρωί ο Dr Venter ήταν στο ΑΡΓΕΝΤΙΚΟ ενώ σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να παραμείνει στο νησί μας για 2-3 ημέρες, με  το ερευνητικό σκάφος «Sorcerer II».

ήταν προγραμματισμένη για χθες το βράδυ, ενώ άγνωστο παραμένει πόσο θα μείνει, όπως ποια ακριβώς έρευνα θα διεξαχθεί.

Ο Αμερικάνος Craig Venter, είναι διεθνώς αναγνωρισμένος για την ανεκτίμητη συνεισφορά του στη γονιδιωματική έρευνα και κυρίως στην ανάλυση του ανθρώπινου γονιδιώματος και για το ρόλο του στη δημιουργία του πρώτου κυττάρου με συνθετικό γονιδίωμα.

Είναι ο ιδρυτής και πρόεδρος του Ινστιτούτου «J. Craig Venter». Από το 2003 οι επιστήμονές του προσπαθούν να «ξεκλειδώσουν» τα μυστικά των ωκεανών, παίρνοντας δείγματα και αναλύοντας το DNA των μικροοργανισμών, που ζουν σε αυτά τα νερά, πιστεύοντας ότι, παρότι ο κόσμος αυτός είναι άγνωστος σε μας, η σημασία του είναι ανυπολόγιστη και ότι τα μικρόβια μέσα στη θάλασσα, στη γη και στον αέρα διατηρούν τη ζωή μας στη γη.

Ο Venter έχει γράψει περισσότερα από 200 άρθρα- έρευνες και του έχουν απονεμηθεί πολλές φορές βραβεία, συμπεριλαμβανομένου και του «National Medal of Science» το 2008, με το οποίο τιμά ο πρόεδρος των ΗΠΑ προσωπικότητες που έχουν συνεισφέρει σημαντικά στον τομέα της Επιστήμης.

ΠΗΓΗ: ΠΟΛΙΤΗΣ