Αρχική Νέα Τοπικά “Ολοι μαζί για τη Χίο μας”, ανοικτή σύγκρουση με “Νέα Αντίληψη”

“Ολοι μαζί για τη Χίο μας”, ανοικτή σύγκρουση με “Νέα Αντίληψη”

20

 

Η αναφορά του δημάρχου Χίου, Παντ. Βρουλή, στον «Χίος ΣΠΟΡ F.M.» ότι σε συνάντησή του με τον Γ. Χαλλιορή του πρότεινε πιθανή συνεργασία στο δεύτερο γύρο των επερχόμενων δημοτικών εκλογών, έδωσε την αφορμή στον συνδυασμό «Όλοι μαζί για τη Χίο μας» του Πολύδωρου Λαμπρινούδη να κατηγορήσει το Γ. Χαλλιορή για υπόγειες διαδρομές στο παρασκήνιο.
Αναλυτικά η ανακοίνωση Λαμπρινούδη αναφέρει:

«Εξόχως αποκαλυπτικός ήταν σε χθεσινές ραδιοφωνικές του δηλώσεις ο δήμαρχος Χίου κ. Βρουλής. Δεν έκρυψε παρασκηνιακές συζητήσεις με τον κ. Χαλλιορή, με σκοπό να συμμαχήσουν στο δεύτερο γύρο των προσεχών Δημοτικών εκλογών, δεσμευόμενοι ότι ο ένας θα στηρίξει τον άλλο, προφανώς εν γνώσει της δυσκολίας τους να πείσουν αυτόνομα το εκλογικό σώμα.

Οι συμπολίτες μας θα θυμούνται πρόσφατες μεγαλόστομες δηλώσεις του κ. Χαλλιορή περί δήθεν δυο κόσμων που θα βρεθούν αντιμέτωποι στις προσέχεις εκλογές. Άραγε τέτοιου είδους αδιαφανείς διαδικασίες αποτελούν μέρος του «κόσμου των αξιών» του κ. Χαλλιορή;

Ή μήπως τελικά πρόκειται για τον κόσμο των υπόγειων διαδρομών, των συνεννοήσεων και του παρασκηνίου;

Μήπως το άμεσο μέλλον μάς επιφυλάξει κι άλλες παρόμοιες διαδρομές;

Σε κάθε περίπτωση ανάλογες συνεννοήσεις του παρασκηνίου θα αποκαλύπτονται. Οι προσέχεις εκλογές πρέπει να διεξαχθούν με δημόσιο διάλογο και προγραμματικό σχεδιασμό, με επίκεντρο και στόχο τον πολίτη της Χίου.»

 


Σε δεύτερη ανακοίνωσή του ο συνδυασμός «Όλοι μαζί για τη Χίο μας» ταυτίζει
πλήρως τη «Νέα Αντίληψη» με τις απόψεις που κατά καιρούς εκφράζει ο πολιτικός μηχανικός Δήμης Μυλωνάδης, καλώντας τον Γ. Χαλλιορή να μην ταυτίζεται με την άρνηση.

Στην ανακοίνωση αναφέρει:

«Πάγιο αίτημα της Αυτοδιοίκησης αποτέλεσε να βρει στέγη θεσμικής έκφρασης ο κ. Δήμης Μυλωνάδης για να παίρνει και τις κατάλληλες απαντήσεις. Μαζί με εμάς

φαντάζομαι ότι ικανοποιείται σήμερα το σύνολό της απ’ την απόφαση της Νέας Αντίληψης να καμουφλάρει τις απόψεις του υπό το μανδύα της Ομάδας

Επεξεργασίας και Τεκμηρίωσης στις πρόσφατες ανακοινώσεις της για τα δίκτυα

Κατράρη και τη νησίδα της παραλιακής οδού στο Βροντάδο. Αναμένουμε και τις υπόλοιπες με έμφαση στο νέο κεντρικό λιμάνι ή τα πεζοδρόμια της Προκυμαίας.

Τελικά είχε δίκιο ο συνδυασμός της. στις εκλογές θα συγκρουστούν δυο εντελώς διαφορετικοί κόσμοι.

Αυτός της δημιουργίας και εκείνος της άρνησης σε όλα. Όσο ταχύτερα εγκαταλείψει τον δεύτερο, τόσο καλύτερα για τη Νέα Αντίληψη και τον τόπο.»