Αρχική Νέα Τοπικά Φιλοζωϊκός Σύλλογος: παρατημένα γατάκια στο Μερσινίδι

Φιλοζωϊκός Σύλλογος: παρατημένα γατάκια στο Μερσινίδι

7

 

 

“Με ποια λογική παρατάει κάποιος σε ένα χωράφι επτά ζώα;”, αναρωτιέται σε ανακοίνωσή του ο Φιλοζωϊκός Σύλλογος Χίου κι συνεχίζει:
” Επτά ψυχές που έχουν μάθει να ζουν κοντά στον άνθρωπο, που έχουν μάθει να τους φέρνουν την τροφή τους, που γνωρίζουν ένα συγκεκριμένο περιβάλλον; Με καμία λογική μα με γνώμονα μόνο το προσωπικό συμφέρον και την αδιαφορία για τα ζωντανά και τους συνανθρώπους.

   Πριν δεκαπέντε μέρες εγκαταλείφτηκε μια γάτα με έξι γατάκια στο μοναστήρι του Μερσινιδίου. Έτσι απλά, χωρίς να αναρωτηθεί ο ηλίθιος που τα άφησε πως θα ζήσουν. Πρώτη, χάθηκε η μάνα. Διάφοροι λουόμενοι έφερναν φαγητό στα μικρά που εξαφανίζονταν κι αυτά ένα-ένα. Κάποια βρέθηκαν πατημένα στο δρόμο. Τα δύο τελευταία, ένα αρσενικό και ένα θηλυκό, τα ανέλαβε ο Φιλοζωικός Σύλλογος έως ότου βρεθεί κάποιος να τα υιοθετήσει.

   Για όσους έχουν τη φαεινή ιδέα να εγκαταλείψουν ζώα στο Μερσινίδι –άγνωστο γιατί θεωρούν πως τα αδέσποτα είναι ευπρόσδεκτα- ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χίου ενημερώνει πως ο μοναχός Βικέντιος ούτε διάθεση έχει, ούτε είναι υποχρεωμένος να σιτίζει τα ζώα που βαριούνται οι χιώτες. Όποιο ζώο εγκαταλείπεται είναι καταδικασμένο να σκοτωθεί από αυτοκίνητο προσπαθώντας να γυρίσει στο σπίτι του ή να πεθάνει από ασιτία, εκτός εάν μάθει να τρώει πευκοβελόνες και βότσαλα.

   Να επαναλάβουμε πως όποιος έχει κατοικίδιο είναι υποχρεωμένος να το φροντίζει, να μην το εγκαταλείψει και να το κρατήσει έως το θάνατο του”.