Αρχική Νέα Αθλητικά Επιστολή ΝΑΟΧ προς υπουργείο για επιχορηγήσεις σωματείων

Επιστολή ΝΑΟΧ προς υπουργείο για επιχορηγήσεις σωματείων

15

Ούτε αρνητικά δεν μπήκε στον κόπο να απαντήσει η Γενική γραμματεία Αθλητισμού στο Νομαρχιακό Αθλητικό Οργανισμό Χίου (ΝΑΟΧ), που διατου Προέδρου του Στέφανου Φαρατζή θέτει εκ νέου από τον υπουργό Πολιτισμού & Τουρισμού Π. Γερουλάνο, το ζήτημα της επιχορήγησης των αθλητικών σωματείων των νησιών, επισημαίνοντας η Χίος δεν θα μπορέσει να εκπροσωπηθεί στο πρωτάθλημα Δ’ Εθνικής Ποδοσφαίρου.
Αναλυτικά η επιστολή έχεις ως εξής:

  Κύριε Υπουργέ:

Παρ΄ότι δεν είναι στις αρχές μας να παρακάμπτουμε την ιεραρχία της κάθε αρχής, εν τούτοις αναγκαζόμαστε εκ των πραγμάτων να προβούμε σε αυτή την πράξη.

Μία  πράξη που οφείλετε αποκλειστικά και μόνο στο ότι σε δύο προσπάθειες μας να απευθυνθούμε για προβλήματα του Νομού μας, που έχουν σχέση με τον Αθλητισμό στην  καθ’ ύλη αρμόδια Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, διαπιστώσαμε ότι παρ’ ότι έχουν περάσει οκτώ μήνες από την πρώτη επιστολή μας και τέσσερις μήνες από την δεύτερη δεν τύχαμε έστω και μιας αρνητικής απάντησης.

Αυτό για εμάς εκτός ότι υποδηλώνει απαξία προς το θεσμό που διακονούμε, είναι και πράξη που στην ουσία δεν εκθέτει μόνο την ίδια την Γ.Γ.Α., εκθέτει το Υπουργείο σας και κατ’ επέκταση την ίδια την Κυβέρνηση.

Επειδή θέλουμε να είμαστε όχι μόνο ξεκάθαρη ως προς αυτά που περιγράφουμε, αλλά και προσγειωμένοι στην πραγματικότητα, σας γνωρίζουμε ότι και εμείς σαν Οργανισμός είμαστε από τους πρώτους που προσαρμόσαμε το πρόγραμμα και την δράση μας στα πλαίσια της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας που διανύει η χώρα μας, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι απεμπολήσαμε και τα στοιχειώδη, τα οποία επιβάλλεται να κάνουμε σαν Πολιτεία προκειμένου να μη σβήσει η χαμηλωμένη η φλόγα που θα κρατήσει ζωντανή την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο στον τόπο μας.

Για αυτό και είμαστε αυστηροί με όλους όσους ασκούν  εξουσία και δεν γνωρίζουν ότι η διαχείριση της εξουσίας, ειδικά όταν έχει να κάνει με ανθρώπους απαιτεί πρώτα από όλα να τους σέβεται, κάτι που στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν έπραξε η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Για εμάς συνεχίζουν να είναι σε εκκρεμότητα ζητήματα που αφορούν τον Νομό μας και τα οποία ζητούν λύσεις.

Λύσεις που δεν περιμένουμε να δοθούν από τις ομοσπονδίες των αθλημάτων, αλλά από την ίδια την Πολιτεία.

Θεωρούμε ότι είναι αδιανόητο να συνεχίζεται να αντιμετωπίζονται με την ίδια πολιτική τα αθλητικά σωματεία των Νησιών με αυτά του κέντρου, τα οποία εκτός των προβλημάτων τους που απορρέουν από τις ιδιαιτερότητες των Νησιών, επί πλέον όταν συμμετέχουν σε πρωταθλήματα Εθνικών κατηγοριών επωμίζονται με τα υπέρογκα ποσά των μετακινήσεων τόσο των Αθλητών τους, όσο και των διαιτητών των αγώνων, με αποτέλεσμα τα σωματεία να δηλώνουν αδυναμία συμμετοχής από τα Εθνικά Πρωταθλήματα ( Φέτος δεν θα συμμετέχει στην Δ. Εθνική η Α.Ε. Καλαμωτής κάτι αντίστοιχο θα πράξουν και οι ομάδες των γειτονικών Νησιών ).

Όπως και θεωρούμε ότι είναι αδιανόητο να υπάρχουν οφειλές της Γ.Γ.Α. σε σωματεία του Νομού μας, όπως και οφειλές από προγράμματα Μαζικού Αθλητισμού που υλοποίησαν οι Οργανισμοί του Νομού μας.

Ενδεικτικά στον δικό μας Οργανισμό μας οφείλει η Γ.Γ.Α. από συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα Μαζικού Αθλητισμού τις περιόδου 2008 – 2009 το ποσό των 5.863,50 ευρώ. 

Όπως θεωρούμε ότι είναι αδιανόητο να μας δίνεται προφορική εντολή για να προβούμε στην υλοποίηση νέων προγραμμάτων Μαζικού Αθλητισμού, για την περίοδο 2010 – 2011 χωρίς να μας ξεκαθαρίζεται ποιος φορέας θα αναλάβει μετά τις εκλογές του Νοεμβρίου την συνέχεια αυτών των προγραμμάτων.

Κύριε Υπουργέ η παρέμβασή μας αυτή δεν είχε ούτε έχει σκοπό να στοχοποιήσει κανένα.

Ο μοναδικός στόχος μας είναι αυτός που απορρέει από την αγωνία μας να συμβάλουμε να  ξεπεραστεί αυτή η δύσκολη χρονική περίοδο, με όσο το δυνατό λιγότερες επιπτώσεις στα Αθλητικά δρώμενα του Νομού μας.   

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων