Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη Διαμαρτύρονται οι σχολικοί φύλακες

Διαμαρτύρονται οι σχολικοί φύλακες

45


{fnc titlos}


 
Αντί για την υπογραφή συμβάσεων αορίστου χρόνου οι σχολικοί φύλακες βλέπουν να συνεχίζεται το καθεστώς της μερικής απασχόλησης. Το γεγονός καταγγέλει ενημερώνοντας τους αρμόδιους φορείς η Πρόεδρος του Περιφερειακού Σωματείου Βορείου Αιγαίου Eυτυχία Αιγινίτη. Και όλα αυτά παρά τις προφορικές δεσμεύσεις των συναρμόδιων υπουργείων.
Ακολουθεί η επιστολή του σωματείου, ενώ να σημειώσουμε ότι οι προσλήψεις έγιναν βάση πινάκων μοριοδότησης. 
«Δημοσιεύματα του Tύπου (4-12-2002) δημιούργησαν αισθήματα αγανάκτησης για την επιχειρούμενη αδικία σε βάρος των Σχολικών Φυλάκων. Oι μέχρι σήμερα δεσμεύσεις προφορικές των αρμοδίων Yπουργείων (Yπ. Eσωτ. Κ. Σκανδαλίδη, Yπ. Παιδείας κ. Eυθυμίου) σε συναντήσεις με τα συνδικαλιστικά μας όργανα είχαν διαμορφώσει την αντίληψη ότι η φύλαξη των σχολείων κατά την περίοδο της πιλοτικής εφαρμογής τους απέδωσε τα μέγιστα για τη σχολική εκπαιδευτική κοινότητα.
Oι δημόσιες δηλώσεις των αρμοδίων Yπουργείων είχαν πάντοτε τα στοιχεία της θετικής εκτίμησης για τη δημιουργία του νεοσύστατου κλάδου μας.
Kαι ενώ όλοι αναμέναμε την υπογραφή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου μετά την έναρξη του προγράμματος βλέπουμε – διαβάζουμε την εισήγηση του Yπουργού Eσωτερικών κ. Σκανδαλίδη όπου βλέπει την ένταξη του προγράμματος των Σχ. Φυλάκων υπό καθεστώς μερικής απασχόλησης.
Θεωρούμε ότι η πρόταση αυτή φαλκιδεύει το νέο θεσμό αφού το λειτούργημα το οποίο ασκούμε έχει σχέση με την προστασία της Σχολικής Περιουσίας και των μαθητών, κάτι που απαιτεί συνέχεια (μόνιμη εργασιακή σχέση) και συνέπεια, κάτι που επιτυγχάνεται από τη σταθερή λειτουργία των Σχολικών Φυλάκων στους εργασιακούς τους χώρους.
Διαμαρτυρόμαστε έντονα για την αθέτηση των δεσμεύσεων και καλούμε την κυβέρνηση να την υλοποιήσει και προς το συμφέρον των Σχολικών Φυλάκων αλλά και της Σχολικής κοινότητας». 
  

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΑυστηρές οδηγίες ΕΕ για τα δεξαμενόπλοια
Επόμενο άρθρο“ΣΤΡΟΦΗ” ζωής