Αρχική Πολιτισμός Εκθεση “Βεγγέρα” στην “Καλλιόπη”

Εκθεση “Βεγγέρα” στην “Καλλιόπη”

21

Μέχρι τo Σάββατο 21 Αυγούστου διαρκεί η έκθεση “Βεγγέρα 2010” με την οποία η Φωτογραφική Λέσχη Χίου και η Αίθουσα Τεχνών Καλλιόπη εγκαινίασαν το νέο τους χώρο στην οδό Αμάντου 26 στη Χώρα της Χίου. Η έκθεση που ξεκίνησε την Παρασκευή 29 Ιουλίου φιλοξενεί τη δουλειά 18 καλλιτεχνών, νεότερων και καταξιωμένων, που προέρχονται από διαφορετικούς δημιουργικούς χώρους όπως τη χαρακτική, τη ζωγραφική, τη φωτογραφία, τα μεικτά μέσα και τις κατασκευές.

 Πιο συγκεκριμένα, περιλαμβάνονται οι ακουαρέλες με καλοκαιρινά θέματα και χρώματα της ζωγράφου Κατερίνας Ασλανίδου, τα απρόμαυρα τοπία με σινική μελάνη σε χαρτί της Ευγενίας Παπαδοπούλου, τα αφαiρετικά έργα με ακρυλικά της Ema Papadopoulos, οι ελαιογραφίες με κολάζ της Αίγλης Πέτα, τα απρόμαυρα φωτογραφικά στιγμιότυπα μια καλοκαιρινής βεγγέρας σε σκάφος του Παύλου Παυλίδη, το φωτογραφικό δίπτυχο της Όλγας Τζίμου, οι κατασκευές-φώτα απο ριζόχαρτο της Μαρίας Τσιτρούδη, οι μονοτυπίες- φωτοχαρακτικά σε έντονα χρώματα του Γιάννη Κολλιού, οι μικρόκοσμοι στις χαλκογραφίες της Ελένης Κάπρου, οι μεταφυσική ιστοριά στη σειρά χαρακτικών της Εύας Βασδέκη, οι φωτογραφικές αντιστοιχείες ανθρώπου-φύσης του Αχιλέα Τηλέγραφου, οι κατασκευές της Λίζας Ηλιού και της Ελένης Ρακιτζάκη.

Επίσης, συμμετέχουν πέντε χιώτες ή χιακής καταγωγής καλλιτέχνες: Η Αλεξάνδρα Στραβοράβδη με καταγωγή από το Βασιλειώνικο με το τρίπτηχο σχεδίων με πενάκι “Μαρίνα Φαλήρου”, η Κικί Περιβολάρη με καταγωγή από τα Καρδάμυλα με τις κατασκευές πλοίων από χαρτί και πουλιών οριγγάμι συνθέσεις σε πλέξιγκλας, ο ζωγράφος Γιώργος Μουτσάτσος με σχέδια και κολάζ σε εφημερίδα, η ζωγράφος Μάρια Μπαχά από το Βροντάδο, με εικονογραφήσεις παιδικού βιβλίου και ο φωτογράφος Δημήτρης Κοιλαλούς.

 Η Μάρια Μπαχά και ο Δημητρης Κοιλαλούς την προηγούμενη Τετάρτη 11/8, σε ένα κάλεσμα για μια “Μικρή νυχτερινή Βεγγερα” και μια ζεστή βραδιά και ατμόσφαιρα – στην κυριολεξία και τη διάθεση- κουβέντιασαν με τους παρεβρισκόμενους για την τέχνη τους γενικότερα και για τα έργα με τα οποία συμμετέχουν, ενώ η ιστορικός τέχνης Αθηνά Εξάρχου έκανε μια σύντομη παρουσίαση της έκθεσης.

 Οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης το επόμενο τριήμερο είναι Πέμπτη και Σάββατο 11πμ με 2μμ και Παρασκευή 11πμ-2μμ & 7-9:30μμ. Η είσοδος είναι ελεύθερη.