Αρχική Νέα Τοπικά Πολύ υψηλός ο κίνδυνος για πυρκαγιά

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος για πυρκαγιά

11

 Σύμφωνα με τον σχετικό χάρτη επικινδυνότητας ο Νομός  Χίου την  Δευτέρα 23-8-2010  τίθεται σε κατάσταση κινδύνου έναρξης  και εξάπλωσης πυρκαγιών 4 ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΗ.

Στην Κατηγορία Κινδύνου 4 (Πολύ Υψηλή) ο κίνδυνος είναι ιδιαίτερα υψηλός. Ο αριθμός των πυρκαγιών πιθανόν να είναι αρκετά μεγάλος αλλά, το κυριότερο, κάθε πυρκαγιά μπορεί να λάβει μεγάλες διαστάσεις εφόσον ξεφύγει από την αρχική προσβολή. Απαιτείται απόλυτη ετοιμότητα και πλήρης στελέχωση των δυνάμεων καταστολής και παραμονή του προσωπικού σε επαφή με τις υπηρεσίες. Όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες (Νομαρχίες, ΟΤΑ, Δασικές Υπηρεσίες, κλπ.) τίθενται σε επιφυλακή και δρουν σε αρωγή του έργου του Πυροσβεστικού Σώματος σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στα αντιπυρικά σχέδια για την κατάσταση κινδύνου επιπέδου 4 (π.χ. αυξάνονται οι περιπολίες πρόληψης και η αστυνόμευση των κρίσιμων δασικών εκτάσεων κλπ.).
 
Τέλος σας θυμίζουμε οτι:
Η φύση δεν μπορεί από μόνη της να αποτρέψει μια καταστροφική πυρκαγιά. Εμείς όμως μπορούμε! Αρκεί να θυμόμαστε ότι… Η αμέλεια είναι η Νο1 διαπιστωμένη αιτία πυρκαγιάς. ΦΕΤΟΣ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ!
Όταν σκεφτόμαστε τον δράστη μιας καταστροφικής πυρκαγιάς συνήθως πέφτουμε έξω. Γιατί τις περισσότερες φορές είναι απλά… ένας από εμάς! ΦΕΤΟΣ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ