Αρχική Νέα Τοπικά ΣΕΣΝΟΧ: ζητά αξιοπρέπεια στην περίθαλψη- τραυματίας διασωληνωμένος σε φορείο εντός ΜΑΦ

ΣΕΣΝΟΧ: ζητά αξιοπρέπεια στην περίθαλψη- τραυματίας διασωληνωμένος σε φορείο εντός ΜΑΦ

6

Καμπανάκι κτυπά και πάλι ο ΣΕΣΝΟΧ για το θέμα του νοσοκομείου.
Με αφορμή περιστατικό νεαρού συμπολίτη μας, που χρειάστηκε να μείνει διασωληνωμένος πάνω σε φορείο και μέσα στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του Νοσοκομείου, μέχρι να βρεθεί ΜΕΘ σε άλλο μέρος της Ελλάδας, το Σωματείο Εργαζομένων στο Σκυλίτσειο Νοσοκομείο Χίου θέτει θέμα ολοκλήρωσης της Νέας Πτέρυγας, για αξιοπρεπή νοσηλεία των πολιτών που έχουν ανάγκη.
Επισημαίνει παράλληλα ότι δεν αρκούν οι επιστολές και τα ευχολόγια από τους αιρετούς, καλώντας το Υπουργείο να αφήσει “τα μεγάλα λόγια περί ολοήμερης λειτουργίας και να ασχοληθεί με την παράδοση της νέας πτέρυγας,  την προμήθεια απαραίτητου εξοπλισμού και τη στελέχωση με το αναγκαίο προσωπικό”.
 

ΣΕΣΝΟΧ

  

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

 Για άλλη μια φορά εμείς οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου ερχόμαστε να κρούσουμε τον κώδωνα του κινδύνου για τις αντοχές της υλικοτεχνικής υποδομής του νοσοκομείου μας που δοκιμάζονται σοβαρά και έχουν φτάσει πλέον στα όριά τους.

Δεν θα σταθούμε στην αύξηση της κίνησης του νοσοκομείου, ούτε στη μείωση του προσωπικού του ούτε και στην αδιαφορία της κυβέρνησης και του Υπουργείου Υγείας. Δεν ανεχόμαστε όμως να κινδυνεύσουν ζωές στο μέλλον, ούτε να μην νοσηλεύονται με αξιοπρέπεια συμπολίτες μας λόγω της καθυστέρησης παράδοσης της νέας πτέρυγας του νοσοκομείου για γραφειοκρατικούς ή άλλους αδιάφορους για τους πολίτες λόγους.

Συγκεκριμένα την Κυριακή 22/8 συμπολίτης μας χρειάστηκε να παραμείνει διασωληνωμένος επί περίπου 24 ώρες σε φορείο μέσα στην ΜΕΘ/ΜΑΦ του νοσοκομείου μας ,μέχρι να βρεθεί ΜΕΘ σε άλλο μέρος της Ελλάδας επειδή οι 2 κλίνες της ΜΕΘ/ΜΑΦ του νοσοκομείου ήταν κατειλημμένες από άλλους βαρύτατα ασθενείς. Και φυσικά δεν υπήρχε η δυνατότητα ούτε σε θάλαμο κλινικής  να νοσηλευτεί λόγω έλλειψης προσωπικού και κλινών. Και βέβαια νοσηλεύτηκε με ασφάλεια , όμως δεν θεωρούμε ότι η νοσηλεία κάτω από τέτοιες συνθήκες είναι αξιοπρεπής. Και ο κάθε πολίτης έχει δικαίωμα να νοσηλεύεται με αξιοπρέπεια.

Το ίδιο φυσικά συμβαίνει εδώ και πολύ καιρό στις κλινικές του νοσοκομείου , όπου παρουσιάζονται  ράντζα και νοσηλείες σε γραφεία ή διαδρόμους. Και όσο ο πληθυσμός θα μεγαλώνει ηλικιακά, η ποιότητα ζωής θα χειροτερεύει (φτώχεια, ανεργία , κλπ), τόσο οι ανάγκες για νοσηλεία θα αυξάνουν. Η παράδοση της νέας πτέρυγας και η επισκευή των παλαιών κτηρίων θα είναι μια ουσιαστική ανάσα  στο νοσοκομείο που λειτουργεί πλέον ασφυκτικά και θα συμβάλει στην ποιοτικότερη νοσηλεία των πολιτών.

 

 Όσο το νέο κτήριο θα καρκινοβατεί , θα γίνεται πολιτικό παιγνίδι  και  αντικείμενο κερδοσκοπίας οι συμπολίτες μας θα νοσηλεύονται ασφαλώς μεν, αναξιοπρεπώς δε.

Και επειδή αν η κατάσταση αυτή συνεχιστεί τα χειρότερα δεν τα έχουμε δει ακόμα καλούμε τους Χιώτες πολίτες να ζητούν από τους βουλευτές και τους αιρετούς (νομάρχες, δημάρχους κλπ) να παρέμβουν ουσιαστικά – και όχι με επιστολές και για το θεαθήναι – να παραδοθεί  επιτέλους το νέο κτήριο.

Καλούμε επίσης  το Υπουργείο Υγείας να αφήσει τα μεγάλα λόγια και τα φούμαρα περί ολοήμερης λειτουργίας των νοσοκομείων και να ασχοληθεί με την παράδοση της νέας πτέρυγας, την προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού και τις προσλήψεις του αναγκαίου  προσωπικού.

 

  

                                                Χίος    23-8-10

             

                                                        Το     ΔΣ