Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη Ενωση Ελλήνων Χημικών-παρ. ΒΑ Αιγαίου: διεθνές επιστημονικό συνέδριο με θέμα την αναλυτική...

Ενωση Ελλήνων Χημικών-παρ. ΒΑ Αιγαίου: διεθνές επιστημονικό συνέδριο με θέμα την αναλυτική χημεία στη ΛΕΣΒΟ

10

 

 

 

 

Σύμφωνα με δελτίο τύπου του Τμήματος Χημείας του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και της Ενωσης Ελλήνων Χημικών- Περιφερειακό τμήμα Β. Αιγαίου:
στη Μυτιλήνη, από 29 προσεχούς Σεπτεμβρίου έως 3 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθεί, με θεματικό αντικείμενο την αναλυτική χημεία, το διεθνές επιστημονικό συνέδριο:

“Aegean Analytical Chemistry Days 2010” (AACD 2010)

Πρόκειται για το 7ο μιας σειράς συνεδρίων που με κοινό τόπο διοργάνωσης το Αιγαίο και κοινό όνομα, Aegean Analytical Chemistry Days, στοχεύουν στην ανταλλαγή γνώσεων της επιστήμης Χημείας, αλλά και στην καλλιέργεια των ανθρώπινων σχέσεων, ανεξάρτητα από την εθνικότητα των συνέδρων. Μέχρι τώρα ο στόχος αυτός έχει επιτευχτεί και το ίδιο αναμένεται για την επικείμενη διοργάνωση.

Το 7ο τούτο συνέδριο διοργανώνεται από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Περιφερειακό Τμήμα Βορείου Αιγαίου της Ένωσης Ελλήνων Χημικών. Τόπος του συνεδρίου θα είναι η ευρύτερη περιοχή της Μυτιλήνης, όπως ήδη αναφέρθηκε, με χώρο συνεδριάσεων το Δημοτικό Θέατρο (30/9) και το ξενοδοχείο ΖΑΪΡΑ, στη Σκάλα Λουτρών τις υπόλοιπες ημέρες (1, 2 & 3 /10/2010).

Αναλυτικότερα, το συνέδριο θα εστιάσει στα ακόλουθα:

          Παρουσίαση νέων τάσεων και εξελίξεων στην Αναλυτική Χημεία

          Συζήτηση νέων εφαρμογών στην ανάλυση τροφίμων, στην περιβαλλοντική και βιομηχανική ανάλυση, με έμφαση σε θέματα διασφάλισης ποιότητας

          Προώθηση και βράβευση του έργου νέων επιστημόνων

          Τιμητικές βραβεύσεις επιφανών επιστημόνων του χώρου

          Ανταλλαγή ιδεών και προώθηση συνεργασιών για κοινά ερευνητικά προγράμματα

Το συνέδριο που ανακοινώνεται δεν θα είναι το πρώτο που γίνεται στη Λέσβο. Προηγήθηκε το έτος 2002 το τρίτο της σειράς (AACD 2002), το οποίο έγινε στο πολύκεντρο του Πολιχνίτου.

Η καταξίωση του συνεδρίου, ως θεσμός, προκύπτει από το ενδιαφέρον της διεθνούς κοινότητας για συμμετοχή. Περισσότεροι από 250 επιστήμονες από τις ΗΠΑ έως τη Νότια Κορέα, και από την Ιρλανδία ή τη Ρωσία έως τη Λιβύη και τη Σαουδική Αραβία, θα επισκεφτούν το νησί της Λέσβου για περίπου μία εβδομάδα.

Για την επιτυχία του συνεδρίου καθοριστική είναι η συμβολή των τοπικών φορέων, Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λέσβου, Δήμος Μυτιλήνης, Δήμος Γέρας, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά γιατί στηρίζουν την όλη προσπάθεια, αλλά και πολλών επιχειρήσεων, τόσο του χώρου της Χημείας, όσο και της παραγωγής τοπικών προϊόντων για τις οποίες θα ακολουθήσει ειδική αναφορά.

Από την Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου