Αρχική Νέα Τοπικά Σύλλογος Υπαλλήλων Ν.Α. & Ενωση Μηχανικών, με κοινή ανακοίνωση προβληματίζονται για καταδίκη...

Σύλλογος Υπαλλήλων Ν.Α. & Ενωση Μηχανικών, με κοινή ανακοίνωση προβληματίζονται για καταδίκη διευθυντή χωροταξικών συμπεριφορών της Ν.Α.Χ.

7

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΧΙΟΥ
&
ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ (Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.) ΧΙΟΥ
 
 
Χίος, 25-08-2010
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Ο Σ.Υ.Ν.Α.ΧIOY και η Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ. ΧΙΟΥ με αφορμή την καταδίκη του Διευθυντή της Διεύθυνσης Χωροταξικών Εφαρμογών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χίου, εκφράζουν τον προβληματισμό τους για τον τρόπο αντιμετώπισης της υπόθεσης.
Ως Δημόσιοι Υπάλληλοι βρισκόμαστε στοχοποιημένοι, ειδικότερα τον τελευταίο χρόνο, ως οι «ένοχοι» για όλα τα δεινά που έχουν πλήξει τη Χώρα.
Επιπλέον δε, ως υπάλληλοι νευραλγικών Υπηρεσιών, όπως αυτή της Πολεοδομίας, λόγω των αντικειμένων και των αρμοδιοτήτων της, εκτιθέμεθα σε συμπεριφορές πολλές φορές ανάρμοστες και δεν μπορούμε να αντιδράσουμε.
Ως Σύλλογοι καταδικάζουμε συμπεριφορές ανάρμοστες από όποιον κι αν προέρχονται.
Πιστεύουμε όμως ακράδαντα, ότι οι πολιτικές των Κυβερνήσεων των τελευταίων δεκαετιών έχουν δημιουργήσει τέτοιο απαξιωτικό κλίμα όσον αφορά τους Δημόσιους Υπαλλήλους που ακόμα και πολλαπλές μαρτυρίες τους σε Δικαστήριο, όπως στην πρόσφατη περίπτωση της δίκης του Προϊσταμένου της Πολεοδομίας, να θεωρούνται αναξιόπιστες και να μην λαμβάνονται υπ’ όψη (όταν από την πληροφόρηση που έχουμε η μια και μοναδική μαρτυρία του ίδιου του καταγγέλλοντα γίνεται δεκτή).
Η έλλειψη Νομικής προστασίας των Υπαλλήλων εκ μέρους της Διοίκησης σε κάθε περίπτωση δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο τη θέση μας.
Απαιτούμε, όπως εμείς σαν Υπάλληλοι εκτελούμε τα καθήκοντα μας με τον απαιτούμενο σεβασμό προς τους πολίτες, να έχουμε και την ανάλογη αντιμετώπιση και το σεβασμό που αξίζει κάθε άνθρωπος.
 
 
 
   Η Πρόεδρος ΣΥΝΑ Χίου                             Ο Πρόεδρος ΕΜΔΥΔΑΣ Χίου
 
 
     Κωστάλα Κλεάνθη                                        Μονιούδης Ιωάννης