Αρχική Νέα Τοπικά Φωτιά στην περιοχή του Εμπορειούς

Φωτιά στην περιοχή του Εμπορειούς

6

ΩΡΑ 19.00

Πυρκαγιά σημειώθηκε σήμερα στις 3.30 μ.μ. στην περιοχή του Εμπορειούς του Δήμου Μαστιχοχωρίων.
Για την κατάσβεσή της έχουν σπεύσει όλες οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χίου, ενώ έχουν τη βοήθεια 2 πυροσβεστικών αεροσκαφών από τη Σάμο και του π. ελικοπτέρου που έχει έδρα τη Χίο.

 

ΩΡΑ 22.30

Υπό ύφεση είναι η φωτιά που από νωρίς το απόγευμα κατακαίει αγροτικές και δασικές εκτάσεις στην περιοχή του Εμπορειούς και που αυτή την ώρα εντοπίζεται προς την περιοχή των Βρουλιδίων.
Η άμεση επέμβαση των επίγειων δυνάμεων περιόρισε την πυρκαγιά, όπου όπως αναφέραμε για την κατάσβεσή της βοηθούσαν και 2 πυροσβεστικά αεροπλάνα και 1 ελικόπτερο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, η φωτιά φαίνεται πως ξεκίνησε από οικόπεδο για να επεκταθεί στη συνέχεια στα υψώματα του Ψάρωνα, από τη δυτική πλευρά του Εμπορειούς μέχρι τα ανατολικά των Δοτίων, φθάνοντας στην περιοχή των Λιβαδιών και στο Φώκι.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις έχει κάψει περίπου 600 στρέμματα από καλλιεργήσιμες εκτάσεις με ελιές και σχίνους, ακαλλιέργητες εκτάσεις και δασικές.

 

Παρασκευή 27/8, 14.00

.Υπό έλεγχο είναι η φωτιά που χθες το απόγευμα σημειώθηκε στην περιοχή του Εμπορειούς, αφού κατέκαψε 600 στρέμματα δασικής και αγροτικής έκτασης.Τα μισά δασικής και τα υπόλοιπα αγροτικών καλλιεργειών κυρίως ελαιόδεντρων και σκίνων.

Από τις 7.30 το πρωί της Παρασκευής, η φωτιά ήταν υπό έλεγχο αφού είχαν μείνει μόνο εστίες μέσα στα καμένα, εξαιτίας κυρίως των ελαιόδεντρων που ως γνωστόν δεν σβήνουν εύκολα.
Για την κατάσβεση πήραν μέρος 27 άτομα, 11 οχήματα, 13 άτομα από τα πεζοπορικά τμήματα, 4 οχήματα των ΟΤΑ, 3 βυτιοφόρα, καθώς επίσης 2 πυροσβεστικά αεροπλάνα από Σάμο και το πυροσβεστικό ελικόπτερο από Χίο.

Η φωτιά ξεκίνησε από σπίθα οξυγονοκόλλησης σε οικόπεδο. Ο υπαίτιος που συνελήφθη επρόκειτο να οδηγηθεί σήμερα στο αυτόφωρο.