Αρχική Πολιτισμός Γλυκιά Οφηλία στο Θέατρο “Μ. Θεοδωράκης” στο Καστρομηνά, τελευταίο Σάββατο Αυγούστου

Γλυκιά Οφηλία στο Θέατρο “Μ. Θεοδωράκης” στο Καστρομηνά, τελευταίο Σάββατο Αυγούστου

13

 Την παράσταση «ΓΛΥΚΙΑ ΟΦΗΛΙΑ», σε σύλληψη – σκηνοθεσία της Ιωάννας Ρεμαδιάκη, παρουσιάζουν το Σάββατο, 28 Αυγούστου στις 9.00 μ.μ. , στο θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης” στον Καστρομηνά, το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Βορείου Αιγαίου, το Ομήρειο Π.Κ.Δ Χίου και η Ομάδα “ΙΣΟΝ ΕΝΑ”.

«Η Οφηλία τριγυρίζει στην πόλη. Περπατά στη Σταδίου, την Πανεπιστημίου (ώρες νυχτερινές), πίνει ένα ποτό στο Γκάλαξι. Στέκεται μπροστά στα κάγκελα της κλειστής παιδικής χαράς στον Άγιο Παντελεήμονα. Αν πατρίδα είναι η αγάπη, τότε δεν έχει (ακόμα) πατρίδα, είναι μετανάστης.
Η Οφηλία είναι ένα μικρό κορίτσι που περπατά στους δρόμους της πόλης. Έχει ρίζες, κορμό, κλαδιά. Κάποτε ο Άμλετ της είπε: «Κάποτε σ’ αγάπησα.» Αλλά δεν πνίγηκε στο ποτάμι. Εξάλλου αυτοί οι δύο μοιάζουν πολύ. Ένας πατέρας αποφάσισε και για τους δύο, χώρισε τη ζωή τους. Εκείνη όμως περπατά και στέκεται εκεί που υπήρχε ένα δέντρο ή που θα έπρεπε να υπάρχει. Ο Άμλετ σήμερα θα μπορούσε να της πει: «στο πρόσωπό σου, στο σώμα σου, καθρεφτίζονται τα δάση που πια δεν υπάρχουν.»
Η Οφηλία είναι μια γυναίκα που περπατά στους δρόμους της πόλης. Οι δρόμοι από κάτω έχουν χώμα, οι ρίζες της αιμορραγούν μα επιμένουν. Βγήκε από το βιβλίο κι άρχισε να περπατά. Χωρίς τον Άμλετ, είναι η αλήθεια, αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Κορίτσι-γυναίκα, αφήνει τον άνεμο να παίζει στα κάποτε μακριά μαλλιά της».

Σύλληψη-σκηνοθεσία: Ιωάννα Ρεμεδιάκη
Κείμενο: Σαίξπηρ, Άμλετ (μετ. Γ. Χειμωνάς), Ιωάννα Ρεμεδιάκη, ηθοποιοί, εφημερίδες, πόλη 
Παίζουν: Βίκυ Βολιώτη, Χαρά Καράτζιου, Αργυρώ Λογαρά, Ιωάννα Ρεμεδιάκη
Σκηνικός χώρος-κοστούμια: Calliopi
Φωτισμοί: Φίλιππος Κουτσαφτής
Βίντεο: Σίμος Σαρκετζής
Χορογραφία: Αντιγόνη Γύρα

 Τιμή εισιτηρίου: 15 ευρώ