Αρχική Νέα Τοπικά Στο δρόμο η Λαγκάδα για το σχολείο

Στο δρόμο η Λαγκάδα για το σχολείο

5

Δυναμική κινητοποίηση σε Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας, Νομαρχία αλλά και κατάληψη στο πολιτικό γραφείο της βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ελπίδας Τσουρή, πραγματοποιήθηκε από τους κατοίκους της Λαγκάδας.
Από νωρίς απέκλεισαν την είσοδο του κτηρίου της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χίου, ενέ επιτροπή παρέδωσε τις θέσεις του χωριού στο γραφείο του Νομάρχη.
Ενταση επικράτησε στο γραφείο του (νέου) Διευθυντής της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Αριστείδη Κελεπερτζή, όπου του παραδόθηκε η απόφαση της Νομαρχιακής Επιτροπής Παιδείας, σύμφωνα με την οποία  ζητείται η εκ περιτροπής λειτουργία ενός εξαθέσιου δημοτικού σχολείου σε Συκιάδα και Λαγκάδα.
Ο κ. Κελεπερτζής επανέλαβε για μια ακόμη φορά  στους κατοίκους της Λαγκάδας, ότι είναι υποχρεωμένος να εφαρμόσει την νομοθεσία που σημαίνει ότι μόνο αν έρθει νέα εντολή θα λειτουργήσει το σχολείο φέτος στη Λαγκάδα.
Τα παράπονά τους οι κάτοικοι τα έκαναν και στη βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ελπίδα Τσουρή.
Μάλιστα προχώρησαν και σε κατάληψη του πολιτικού της γραφείου, προκείμενου να εξασφαλίσουν την δέσμευση της βουλευτού για άμεση επίλυση του θέματος που έχει προκύψει με αφορμή την έδρα του δημοτικού σχολείου.Οπως σημειώνει σε ρεπορτάζ της η ΠΑΤΡΙΔΑ- tv ο κάτοικοι του χωριού απαιτούσαν την έγγραφη δέσμευση της  βουλευτή για λύση του θέματος.
Η άρνηση της κα. Τσουρή να  δώσει εγγράφως μια τέτοια δέσμευση, που δεν είναι και δυνατόν να γίνει, προκάλεσε την αντίδραση μερίδας κατοίκων που προχώρησαν στην κατάληψη του πολιτικού γραφείου.
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι θα μεταφέρει την αγωνία των κατοίκων της Λαγκάδας στο υπουργείο Παιδείας  που είναι το μόνο αρμόδιο να καθορίσει ποια θα είναι η έδρα ενός σχολείου.