Αρχική Νέα Τοπικά Κοινό ερώτημα προς τους υποψήφιους Δημάρχους Χίου, για τα πεζοδρόμια/ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ- σχόλιο...

Κοινό ερώτημα προς τους υποψήφιους Δημάρχους Χίου, για τα πεζοδρόμια/ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ- σχόλιο από Φίλο του πεζού

9

29/8/2010


 

 Κοινό ερώτημα στους υποψήφιους Δημάρχους Χίου:
τι θα κάνετε με τα νέα πεζοδρόμια Καλοπλύτου και Καλαμπόκαπου αν και ξοδεύτηκαν εκατοντάδες χιλιάδες ΕΥΡΩ δεν είναι προσβάσιμα όχι μόνο για άτομα με αναπηρίες αλλά και για γονείς με καροτσάκια μωρών;

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

30/8/2010

ΜΑΡΚΟΣ ΣΚΟΥΦΑΛΟΣ- ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ:

Είναι σαφές εδώ και χρόνια ότι ο οποιοσδήποτε σχεδιασμός των κατεστημένων δυνάμεων στο χώρο της τοπικής διοίκησης -ΠΑΣΟΚ, ΝΔ κλπ-αλλά και γενικότερα στην κεντρική πολιτική σκηνή, αντιμετωπίζει τα ΑΜΕΑ και γενικότερα τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες ως παρίες της κοινωνίας.

Δεν είναι τυχαίο ότι πρόσφατα ο σύλλογος των ΑΜΕΑ ζητούσε τα αυτονόητα από το δημοτικό συμβούλιο της Χίου για μια σειρά εκδηλώσεις που ανακουφίζουν τα μέλη του και προάγουν τη σωματική και ψυχική τους υγεία.

Στήθηκε λοιπόν γύρω από αυτά τα ζητήματα ένα ευτελές παζάρι για το πόσα και αν θα τους δώσουν προκειμένου να απολάβουν βασικά τους δικαιώματα, θα ήταν λοιπόν παράδοξο τα νέα πεζοδρόμια να ήταν προσπελάσιμα σε ανθρώπους που το σύστημα τους έχει καταντήσει αναλώσιμους.

Σε κάθε περίπτωση εμείς ως  Λαϊκή Συσπείρωση Αγωνιστική Πρωτοβουλία με βάση τις προτάσεις των ΑΜΕΑ που βιώνουν το γολγοθά τους θα διαμορφώσουμε τα πεζοδρόμια ώστε να γίνουν εύχρηστα γι’ αυτούς και για κάθε ευάλωτη ομάδα ως συμπολίτευση ή θα αγωνιστούμε μαζί τους για να επιβάλλουμε να τα διαμορφώσουν ως αντιπολίτευση

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΛΛΙΟΡΗΣ- ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΗΨΗ
αν σηκώνει προσαρμογές, θα γίνουν! Το δίδαγμα είναι ότι τα έργα θα πρέπει να μελετούνται σωστά και οπωσδήποτε οι υπεύθυνοι να παίρνουν υπόψη τους συγκεκριμένες ανάγκες!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΠΕΖΟΥ: Σχόλιο για τη βαρβαρότητα στα πεζοδρόμια

 

Χίος 31-8-2010

  

Με αφορμή την πολύ κακή ποιότητα των πεζοδρομίων και τη γενικότερη απάθεια που δείχνουν οι αρχές  για τις ανάγκες των πολιτών δεχόμαστε  με ικανοποίηση τις θέσεις των δημοτικών συνδυασμών.

Βέβαια,  επισημαίνουμε ότι το  ενδιαφέρον των «γραφείων τύπου» εκδηλώνεται όψιμα και προεκλογικά κι αυτό δεν βοηθάει στην εικόνα που θέλουν να δημιουργήσουν για τις ευαισθησίες τους…

Οσάκις  ο Φίλος του Πεζού τοποθετήθηκε καταγγέλλοντας την απαράδεκτη,  βάρβαρη κατάσταση στους δρόμους της πόλης, οι αξιωματούχοι και σήμερα οι διεκδικητές αξιωμάτων, απουσίασαν ή ανέπτυξαν  «θεολογικό» λόγο.

Καλός κι αυτός αλλά οι πόλεις δεν είναι δυνατό να αναμορφωθούν κι οι πολίτες ν’ αλλάξουν νοοτροπία μόνο προεκλογικές υποσχέσεις και διαπιστώγσεις. Από τέτοιες έχουμε χορτάσει.

Ήδη στην παραλιακή ζώνη του Βροντάδου συντελείται ένα πανάκριβο κι αμελέτητο έργο σε βάρος των πολιτών. Ξοδεύονται σπάταλα χρήματα που στην ουσία,  θα στερήσουν τη δυνατότητα των πεζών να βαδίσουν δίπλα στη θάλασσα,  επειδή η Νομαρχία «θέλει» να αναμορφώσει την περιοχή και πάλι προεκλογικά. Παρόμοια και ο Δήμος Χίου στις οδούς  Καλαμπόκα, Καλοπλύτου.

Οι  εκλογές γίνονται για αλλαγές και ανατροπές με στόχο το καλύτερο κι όχι το χειρότερο.  Η βαρβαρότητα απέναντι στους πεζούς έχει γίνει συνήθεια.   

Ας  προβληματιστούν οι συμπολίτες ψηφοφόροι.

 

Για το Φίλο του Πεζού