Αρχική Νέα Τοπικά Επιστολή 6 γυναικών Γενικών Γραμματέων Περιφερειών υπέρ της καταδικασμένης σε λιθοβολισμό Ιρανής...

Επιστολή 6 γυναικών Γενικών Γραμματέων Περιφερειών υπέρ της καταδικασμένης σε λιθοβολισμό Ιρανής Sakineh Mohammadi

5

 Επιστολή έξι γυναικών Γενικών Γραμματέων Περιφερειών, μεταξύ αυτών και της Γενικής Γραμματέα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κ. Σοφίας Θεολογίτου προς την Διεύθυνση της εφημερίδας Liberation για τη 43χρονη Ιρανή Sakineh Mohammadi Ashtiani που έχει καταδικαστεί σε θανατική καταδίκη δια λιθοβολισμού, υπό το βάρος της κατηγορίας για μοιχεία.

 

 

ΠΡΟΣ: Τη Διεύθυνση της Εφημερίδας “Liberation

 Κοινοποίηση:

1.    Πολιτικό Γραφείο Πρωθυπουργού της Ελλάδος

2.    Γραφείο Προέδρου της Επιτροπής Δικαιωμάτων των Γυναικών και Ίσων Ευκαιριών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Κύριε Διευθυντή,

Μια αναχρονιστική και απάνθρωπη πρακτική που δυστυχώς συνεχίζει να εφαρμόζει η Κυβέρνηση του Ιράν, υποχρεώνει τη 43χρονη Ιρανή Sakineh Mohammadi Ashtiani σε θανατική καταδίκη δια λιθοβολισμού, υπό το βάρος της κατηγορίας για μοιχεία.

Με θλίψη παρατηρούμε, ότι ακόμη και στις μέρες μας οι γυναίκες παραμένουν τα θύματα φρικτών και αποτρόπαιων κατασφαγιασμών, αφού συνεχίζουν να δολοφονούνται στο όνομα κάποιων αντιδραστικών παραδόσεων και νόμων.

Είναι πραγματικά τραγικό στον 21ο αιώνα, στο όνομα της “δικαιοσύνης” να υφίσταται η παραβίαση του δικαιώματος στη ζωή, όπως διακηρύσσεται στην Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Ως Ελληνίδες γυναίκες-Γενικοί Γραμματείς πέντε Περιφερειών της χώρας, υπέρμαχες των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που αγωνιζόμαστε για την εξάλειψη κάθε είδους διάκρισης και ανισότητας σε βάρος των γυναικών και την ανατροπή των αναχρονιστικών κοινωνικών στερεοτύπων, ενώνουμε τις φωνές μας με αυτές της διεθνούς κοινής γνώμης και απαιτούμε να αποτραπεί η υλοποίηση αυτής της απάνθρωπης τιμωρίας κατά της Sakineh Mohammadi Ashtiani.

Ζητούμε τέλος, την ισότιμη σε σχέση με τους άνδρες δικαστική αντιμετώπιση της 43χρονης Ιρανής, αφού είναι σαφές ότι η θανατική ποινή επιβλήθηκε κατά σαφή παραβίαση των διεθνών προτύπων μιας δίκαιης δίκης.

Η διεθνής κοινότητα δεν θα πρέπει να παραμένει απλά συγκλονισμένη απέναντι στην επικείμενη δολοφονία αλλά θα πρέπει άμεσα να αναλάβει πρωτοβουλίες, ώστε να μπει ένα οριστικό τέλος στη φρίκη του λιθοβολισμού.

Υποστηρίζοντας τη σπουδαία διεθνή πρωτοβουλία της εφημερίδας σας, σας παρακαλούμε να δημοσιεύσετε την παρούσα επιστολή και να δεχθείτε τους αγωνιστικούς χαιρετισμούς μας.

 

Με εκτίμηση,

Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα, Γ.Γ. Περιφέρειας Ηπείρου

Καλλιόπη Γερακούδη, Γ.Γ. Περιφέρειας Θεσσαλίας

Κατερίνα Διαμαντοπούλου, Γ.Γ. Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Σοφία Θεολογίτου, Γ.Γ. Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου

Θεοδώρα Κόκλα, Γ.Γ. Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Μαρία Λιονή, Γ.Γ. Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας