Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος ΝΕ Χίου του ΚΚΕ: ΠΑΣΟΚ και ΝΔ “σκοτώνουν” το 6θέσιο σχολείο Λαγκάδας-...

ΝΕ Χίου του ΚΚΕ: ΠΑΣΟΚ και ΝΔ “σκοτώνουν” το 6θέσιο σχολείο Λαγκάδας- Συκιάδας

19

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΝΕ ΧΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ.
ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΤΟ 6/ΘΕΣΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΑΓΚΑΔΑΣ –ΣΥΚΙΑΔΑΣ.
Σε αγαστή συνεργασία οι τοπικοί παράγοντες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στη Συκιάδα, με την αμέριστη βοήθεια των στελεχών τους στην Εκπαίδευση σε επίπεδο νομού και περιφέρειας, με την αμέριστη βοήθεια από δημοσιογραφικά παπαγαλάκια που εδώ και καιρό έδειχναν τα δόντια τους,  με την αρωγή στείρων τοπικισμών που οι ίδιοι καλλιέργησαν σε Συκιάδα και Λαγκάδα, κατάφεραν να εκπληρώσουν τους σκοπούς τους!
Σε πρώτη φάση να καταργήσουν το 6/θέσιο σχολειό μετατρέποντάς το σε δύο τριθέσια ώστε με τον Καλλικράτη σε δεύτερη φάση να τα κλείσουν οριστικά ως ασύμφορα οικονομικά!
Το κατάπτυστο αυτό σχέδιο ξεκίνησε επί κυβερνήσεως ΝΔ, με τον ορισμό της Συκιάδας ως έδρας του σχολείου σε μια εποχή που ήταν «καρά –γιαπί» λόγω εργασιών, πίσω από τις πλάτες των γονέων και των δασκάλων και των δύο χωριών με εξαίρεση τους γαλάζιους τοπάρχες , που μετείχαν πρωταγωνιστικά σε όλα αυτά και τα στελέχη τους στην Πρωτοβάθμια , που γραφειοκρατικά εκτελούσαν εντολές.
Την ολοκλήρωση του σχεδίου ανέλαβε το ΠΑΣΟΚ , η κυβέρνησή του και οι πρασινοφρουροί του στη Συκιάδα, αγκαλιά με τους ομόλογούς τους της ΝΔ, οι οποίοι ανέλαβαν να εκτελέσουν στα 6 μέτρα το σχολικό κέντρο προκειμένου να τιμωρήσουν τους κατοίκους της Λαγκάδας , που διεκδικούσαν τα αυτονόητα:
Να τηρηθεί ο λόγος ύπαρξης στου σχολικού κέντρου που ήταν το 6/θέσιο δημοτικό σχολείο , που τους καρπούς του ισότιμα θα γεύονταν και τα δύο χωριά είτε με εκ περιτροπής λειτουργία κατ’ έτος είτε με μοίρασμα των τάξεων όπως γινόταν όταν ξεκίνησε.
Μπροστά στο κύμα αγανάκτησης του χωριού της Λαγκάδας, όχι συνολικά υγιούς αφού κι εκεί οι ίδιοι κύκλοι καλλιεργούσαν τοπικισμούς, το ΠΑΣΟΚ και η κυβέρνησή του ΜΑΖΙ με τους Γαλαζοπράσινους τοπικούς «Ταλιμπάν» ΤΙΜΩΡΗΣΑΝ και τα δύο χωριά επιστρέφοντας τα εκπαιδευτικά τους δρώμενα στο 1990!
Δε σταματούν όμως εδώ! Οι προαναφερόμενοι τοπάρχες του δικομματισμού στηριγμένοι σε ποταπά ψεύδη, σε συκοφαντίες, σε κουτσομπολιά, σε ανυπόστατες και αισχρές κατηγορίες και στο «έτσι μού’ πανε» μαζεύουν υπογραφές ακόμα και σε λευκά χαρτιά, για να κηρύξουν ανεπιθύμητους τους εκπαιδευτικούς Γιώργη Αμπαζή και Στέφανο Τσίγκο, Δ/ντη του σχολείου και πρόεδρο της Λαγκάδας αντίστοιχα.
Αποκαλύπτουν έτσι τους πραγματικούς στόχους τους, που από το 1985 είχαν και έχουν, δείχνοντας το ταξικό τους μίσος, την εμπάθεια και τον ωμό αντικομουνισμό τους, τον οποίο ανερυθρίαστα μεταφέρουν και στις αθώες ψυχές των παιδιών τους, μιλώντας με θράσος εξ ονόματός τους, αλλά και ενός ολόκληρου χωριού, που δεν ταυτίζεται μαζί τους κι ας προσπαθούν με τις ενέργειές τους να το διασύρουν και να το παρασύρουν.
Μπροστά στην άθλια και βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, με νωπές τις μνήμες από την αντιλαϊκή πολιτική της ΝΔ πιστεύουν όλοι αυτοί οι πολιτικοί χαμαιλέοντες ότι βρήκαν την ευκαιρία να αποπροσανατολίσουν τους κατοίκους της Συκιάδας και της Λαγκάδας, να τους ρίξουν στο βάραθρο του τοπικισμού, να τους τυφλώσουν από μίσος του ενός για τον άλλο, ώστε να μείνει στο απυρόβλητο η πολιτική τους!
Ευτυχώς που και στα δυο χωριά υπάρχουν άνθρωποι που βλέπουν, που ξέρουν και σκέφτονται.
Υπάρχουν και στα δυο χωριά άνθρωποι που θα περιφρουρήσουν την τοπική κοινωνία από το τοπικιστικό μίσος, από τη μισαλλοδοξία του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, από τον αποπροσανατολισμό τους για να αποφύγουν να μιλήσουν για τις βαριές ευθύνες τους και κυρίως ότι κατάφεραν με τη στάση τους να κλείσουν το 6/θεσιο δημοτικό σχολείο.
Το ΚΚΕ θα δώσει όλες του τις δυνάμεις , για να μην περάσουν οι πολιτικές τους!
Θα αγωνιστεί να μη διαχυθεί το μίσος ανάμεσα στα δύο χωριά κι αυτό έκανε με τις τοποθετήσεις και την παρουσία των στελεχών του μέχρι τώρα.
Θα αγωνιστεί με όλες του τις δυνάμεις το  να παραμείνει 6/θεσιο με εκ περιτροπής λειτουργία στα δύο χωριά κατ’ έτος ή με μοίρασμα των τάξεων ανάμεσα στα χωριά.
Δεν πρόκειται να ανεχθεί καμιά μεσαιωνική  προγραφή εκπαιδευτικού, όπως δεν ανέχτηκε και στο παρελθόν όταν και πάλι υπήρχαν προβλήματα, αλλά τότε ο δικομματισμός σκέπαζε τις πομπές του.
Λείαν συντόμως θα πάρουν τις απαντήσεις τους από τη οργή και των δύο χωριών που αγωνιούν για το μέλλον των παιδιών τους και δεν τα θυσιάζουν στις δικές τους αθλιότητες και μικροκομματικές σκοπιμότητες.
 
Η ΝΕ ΧΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ.