Αρχική Νέα Τοπικά Στο δρόμο ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ η Λαγκάδα, που θέλει το σχολειό της

Στο δρόμο ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ η Λαγκάδα, που θέλει το σχολειό της

7

 

 

Λουκέτο στα γραφεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Χίου, κρατώντας μέσα τον Προϊστάμενο της Πρωτοβάθμιας, έβαλαν χθες το πρωί οι κάτοικοι του χωριού Λαγκάδας, που και σήμερα συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, ζητώντας να παραμείνει ενεργό το σχολείο του χωριού τους.
Αίτημά τους να λειτουργεί εναλλάξ κάθε χρονιά με το αντίστοιχο δημοτικό του γειτονικού χωριού Συκιάδα, από την ώρα που το υπουργείο δεν επιθυμεί να συνεχιστεί το παλιό καθεστώς με μισές τάξεις να λειτουργούν στο ένα χωριό και οι άλλες μισές στο άλλο.

Οι κινητοποιήσεις του τελευταίου 15ήμερου των κατοίκων, φαίνονται πάντως να πιάνουν τόπο, αφού όπως τους πληροφόρησε ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Αριστείδης Κελεπερτζής, το υπουργείο ανέθεσε στην Περιφερειακή Διεύθυνση Παιδείας να λάβει τη σχετική απόφαση. Μάλιστα αυτή πιθανόν να ληφθεί και σήμερα Πέμπτη. 

«Σε επικοινωνία που είχα με την προϊσταμένη της περιφερειακής διεύθυνσης με διαβεβαίωσε ότι βλέπει το αίτημα θετικά ενώ αυτό που προέχει είναι η ηρεμία της τοπικής κοινωνίας» τόνισε ο κ. Κελεπερτζής.

Να σημειωθεί πάντως ότι οι κάτοικοι της Λαγκάδας, ένα από τα μεγαλύτερα της Χίου, δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να στηθούν κάλπες στο χωριό αν δεν λειτουργήσει το σχολείο.