Αρχική Νέα Τοπικά Οι ακακίες της οδού Αγ. Αποστόλων αρχή για ενοποίηση οάσεων πρασίνου

Οι ακακίες της οδού Αγ. Αποστόλων αρχή για ενοποίηση οάσεων πρασίνου

7

 

Πρόταση για τη δημιουργία ενός ενιαίου πάρκου, που θα περιλαμβάνει την πραγματική όαση πρασίνου της οδού Αγίων Αποστόλων με τα αρχαιολογικά ευρήματα στην περιοχή του Παλαιόκαστρου, καταθέτει ο Βασίλης Αγιαννίδης. Παράλληλα θυμίζει το τι τύχη επιφύλασε ο αντιδήμαρχος καθαριότητας του Δήμου Χίου στο συγκεκριμένο δρόμο, αν δεν υπήρχε η κινητοποίηση των πολιτών.

 ΟΙ ΑΚΑΚΙΕΣ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ

    Κάθε φορά που διασχίζω την οδό Αγίων Αποστόλων, ακόμα κι αν πρόκειται για μέρα με υπερβολικά υψηλές θερμοκρασίες, αισθάνομαι το μικροκλίμα που επικρατεί και τη δροσιά που προσφέρουν τα δέντρα. Δεν συζητώ για το πανέμορφο θέαμα που των καταπράσινων συστάδων το οποίο παραπέμπει σε πόλεις του εξωτερικού. Φαντάζομαι ότι εάν ενοποιηθούν οι οάσεις πρασίνου με τα σημαντικά ανασκαφικά ευρήματα της περιοχής του Παλαιοκάστρου ο χώρος θα αποτελέσει σπουδαίο πόλο δραστηριοτήτων για τους Χιώτες και τους επισκέπτες του νησιού εφόσον θα είναι μοναδικός στην Ελληνική περιφέρεια.  

 

Για την ιστορία, όλο αυτό το μικρό θαύμα, φέτος, ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Παναγιώτης Αναγνώστου ήθελε να το καταστρέψει και σταμάτησε μετά από έντονες διαμαρτυρίες των δημοτών. Κατόπιν, όπως θυμόμαστε όλοι από τα δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο, αρνήθηκε ακόμα και να κλαδέψει τα δέντρα. Τελικά ήταν καλύτερα έτσι διότι είναι εμφανές το αποτέλεσμα του κλαδέματος στον Καινούργιο Δρόμο. Τα περισσότερα δέντρα ξεράθηκαν. Για τον αντιδήμαρχο τα φυλλοβόλα δέντρα βρωμίζουν τους δρόμους και φράζουν τις υδρορροές – παγκόσμιας μοναδικότητας άποψη. Θέλει να τα αντικαταστήσει με κοντά δέντρα θερμοκηπίου με βυσσινί φύλλωμα, εάν όχι με πλαστικά, που δε λερώνουν.

 

Βασίλης Αγιαννίδης