Αρχική Νέα Τοπικά Περιφέρεια Β. Αιγαίου: Στήριξη ΠΑΣΟΚ σε Γιακαλή

Περιφέρεια Β. Αιγαίου: Στήριξη ΠΑΣΟΚ σε Γιακαλή

11

Το Νάσο Γιακαλή που πριν 10 μέρες περίπου είχε ανακοινώσει την ανεξάρτητη υποψηφιότητά του, θα στηρίξει το ΠΑΣΟΚ για τη θέση του Περιφερειάρχη στο Βόρειο Αιγαίο.
Ετσι ο πρώτος αιρετός Περιφερειάρχης αναμένεται να είναι ένας εκ των τριών Μυτιληνiών και συγκεκριμένα του Ν. Γιακαλή από το ΠΑΣΟΚ, του Παύλου Βογιατζή από τη ΝΔ και του Στρατή Κόρακα από το ΚΚΕ.
Τα σενάρια που ήθελαν μέχρι και στα φύλλα των εφημερίδων της Κυριακής ότι πολύ πιθανό για τη θέση του περιφερειάρχη να ανακοίνωνε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τη βουλευτή Χίου Ελπίδα Τσουρή ή τον πρώην βουλευτή Αντώνη Κοτσακά δεν ευοδώθηκαν. Από τη μια ο τοπικισμός, που έχει να κάνει με το ποιος είναι ο μεγαλύτερος νομός και από την άλλη ότι ΄δη ο νυν Δήμαρχος Μυτιλήνης είχε δηλώσει ότι θα είναι υποψήφιος, φαίνεται ότι μέτρησαν στην τελικά απόφαση.

Σύντομο βιογραφικό
Ο Νάσος Γιακαλής είναι γιατρός και νυν Δήμαρχος Μυτιλήνης. Γεννήθηκε το 1950 και εξακολουθεί να εργάζεται ως γιατρός στη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού. Ασχολήθηκε για πρώτη φορά με τα θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης το 1982, όταν και εξελέγη δημοτικός σύμβουλος στην πρωτεύουσα της Λέσβου. Η θητεία του ανανεώθηκε κατά τις εκλογές του 1986 και το 1990, ενώ το 1992 διετέλεσε αντιδήμαρχος της πόλης. Κατά την περίοδο 1993-1996 διετέλεσε γεν. γραμματέας στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και στις δημοτικές εκλογές του 1998 εξελέγη για πρώτη φορά δήμαρχος Μυτιληνης, όπου και επανεξελέγη το 2006.