Αρχική Νέα Τοπικά Συνάντηση Γ. Χαλλιορή με εθελοντική ομάδα πυρόσβεσης Ιωνίας και επίσκεψη στο Βοτανικό...

Συνάντηση Γ. Χαλλιορή με εθελοντική ομάδα πυρόσβεσης Ιωνίας και επίσκεψη στο Βοτανικό Κήπο

7

 

Το Βοτανικό Κήπο των Νενήτων επισκέφτηκε το Σάββατο το πρωί, κλιμάκιο της ΝΕΑΣ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ, με επικεφαλής το Γιάννη Χαλλιορή, προκειμένου να ενημερωθεί για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μόλις δύο εργαζόμενοι με σύμβαση έργου και τον τρόπο λειτουργίας του.

 

Η ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΗΨΗ, ύστερα από την εποικοδομητική συζήτηση που είχε με τους παρόντες, επισημαίνει ότι η έλλειψη προσωπικού, εμποδίζει την βελτίωση και ανάπτυξη του βοτανικού κήπου που μάλιστα είναι ο μοναδικός στο Βόρειο Αιγαίο, ενώ ταυτόχρονα δεν προσφέρει στους επισκέπτες τις κατάλληλες υπηρεσίες, όπως για παράδειγμα, ξενάγηση.

 

Σοβαρό πρόβλημα, που η ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΗΨΗ θεωρεί ότι χρήζει άμεσης αντιμετώπισης, είναι ο στενός δρόμος που κάνει το Βοτανικό Κήπο για τα μεγάλα πούλμαν απρόσιτο. Απρόσιτες περιοχές είναι όμως -όπως προέκυψε από τη συζήτηση- η Βοκαριά και τα Γρίδια.

 

Ο κ. Χαλλιορής συνεχάρη επίσης τους εθελοντές που αρχικά εργάστηκαν για να κρατήσουν ζωντανό το βοτανικό.  Επισήμανε, ακόμη ότι αποτελεί αδήριτη ανάγκη ένα συνολικό σχέδιο υποστήριξης και ανάπτυξης, ώστε τα έργα που έγιναν –και για τα οποία ξοδεύτηκαν τεράστια κονδύλια-, να αξιοποιηθούν δεόντως.

 

 

Συνάντηση με εθελοντές πυροσβέστες

Στα Νένητα, ο επικεφαλής της Νέας Αντίληψης είχε επίσης συνάντηση με μέλη της δραστήριας και άριστα οργανωμένης εθελοντικής ομάδας των πυροσβεστών του Δήμου Ιωνίας.

 

«Κανένα κράτος και καμία κυβέρνηση δεν έχει ασχοληθεί σοβαρά με τους εθελοντές», τόνισαν, διαχωρίζοντας τη στάση του Δήμαρχου Ιωνίας, Παναγιώτη Καμίτση, ο οποίος συνεργάζεται άψογα μαζί τους και έχει βοηθήσει σημαντικά την εθελοντική τους ομάδα.

 

Η ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΗΨΗ θεωρεί ότι η τοπική αυτοδιοίκηση οφείλει να λάβει τα απαραίτητα μέτρα στήριξης και συντονισμού όλων των εθελοντικών ομάδων και επισημαίνει την ανάγκη ασφάλισης των εθελοντών, δεδομένου ότι με κίνδυνο τη ζωή τους παλεύουν με τις φλόγες.

 

Να επιλύει επίσης γραφειοκρατικά ζητήματα, όπως η διαδικασία μεταβίβασης ενός βοηθητικού αυτοκινήτου δωρεά της Εθνικής Τράπεζας ή εξεύρεσης χώρου στάθμευσης των πυροσβεστικών οχημάτων.

 

Συγχαίροντας τους εθελοντές και για το γεγονός ότι είναι εκπαιδευμένοι, παρακολουθώντας σεμινάρια που διοργανώνονται σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Χίου, ο κ. Χαλλιορής ενημέρωσε τους εθελοντές ότι με το νέο ενιαίο Δήμο, προβλέπεται συντονισμός των εθελοντικών ομάδων μέσω των ΠΣΕΑ. Ανέφερε επίσης, ότι τα κονδύλια που θα δοθούν είναι σημαντικά. Όσον αφορά τη σημασία και στήριξη των εθελοντικών ομάδων, δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Τα χρόνια που έρχονται θα είναι πολύ δύσκολα. Είναι μονόδρομος πλέον η στήριξη των εθελοντικών ομάδων.  Εάν οι Δήμοι δεν εκτιμήσουν την διάθεση των εθελοντών, με το προσωπικό που θα διαθέτουν δεν θα μπορούν να κάνουν τίποτα.

«Στόχος της ΝΕΑΣ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ, επισήμανε, είναι η εποπτεία και η ενίσχυση των εθελοντικών ομάδων, ώστε να διευκολυνθεί το έργο των ανθρώπων, που χωρίς κανένα κέρδος και καμία απαίτηση, προσφέρουν στο συνάνθρωπό τους, προσφέρουν στον τόπο τους».