Αρχική Απόψεις Aρθρα ΔΕΣΜΟΣ ΦΡΑΓΚΟΜΑΧΑΛΑ: Ανοιχτή επιστολή για μονοδρόμηση ΦΡΑΓΚΟΜΑΧΑΛΑ

ΔΕΣΜΟΣ ΦΡΑΓΚΟΜΑΧΑΛΑ: Ανοιχτή επιστολή για μονοδρόμηση ΦΡΑΓΚΟΜΑΧΑΛΑ

22

 Εκπολ/κός –Μορφ/κός

 Αθλ/κός Σύλλογος

«Ο ΔΕΣΜΟΣ ΤΟΥ ΦΡΑΓΚΟΜΑΧΑΛΑ»

 

   Ανοιχτή επιστολή για τη ΜΟΝΟΔΡΟΜΗΣΗ ΦΡΑΓΚΟΜΑΧΑΛΑ          

 

       

           Κύριοι υποψήφιοι Δήμαρχοι Χίου και κύριοι υποψήφιοι Περιφερειάρχες- Αντιπεριφερειάρχες,

 απευθύνουμε άλλη μια φορά σε σας και κάνουμε  έκκληση να σεβαστείτε την επιθυμία της συντριπτικής πλειοψηφίας των κατοίκων των οδών Κων. Μονομάχου και Αγ. Μαρκέλλης περιοχής Φραγκομαχαλά πόλεως Χίου και πολλών άλλων συμπολιτών μας,  οι οποίοι έχοντας βιώσει επί χρόνια το τεράστιο κυκλοφοριακό πρόβλημα διπλής κυκλοφορίας στους δρόμους αυτούς, όπως και το πρόβλημα έλλειψης χώρων στάθμευσης,  αιτούνται από 25ετίας την ΜΟΝΟΔΡΟΜΗΣΗ ως ανόδου των παραπάνω οδών και την διοχέτευση της κυκλοφορίας των ΙΧ από Σκαραμαγκά, Μαυρογορδάτων και Παράκαμψη πόλης Χίου ( Αγ. Αρτέμιος Παν. Βοήθεια) ενώ των λεωφορείων και μικρομεσαίων φορτηγών από παράκαμψη πόλης Χίου.

Το αίτημα αυτό που εγκρίθηκε δύο φορές με πλειοψηφικές αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Χίου εντός του 2010, δυστυχώς έτυχε (μετά από προσφυγή 8 κατοίκων Τρουλλωτής) για τυπικά και διάφορα κωλύματα ή και ενδεχομένως «άλλους λόγους»  της απόρριψης της αξιότιμης κυρίας  Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου.

Σας  είναι γνωστά τα πολλά επιχειρήματά μας από χρόνια, όπως και το ότι είναι διεθνώς αναγνωρισμένη σε μικρές και μεγάλες πόλεις και χωριά η αξία και η διευκόλυνση που παρέχουν οι μονοδρομήσεις.

Για να μη γινόμαστε φλύαροι, απλά σήμερα  προσθέτουμε το εξής πολύ σημαντικό επιχείρημα.

     Στην οδό Κων. Μονομάχου και μάλιστα στο στενότερο και δυσκολότερο σημείο της βρίσκεται υπό επισκευή από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χίου το πρώην Γαλλικό Κολλέγιο με σκοπό να στεγαστούν σ΄ αυτό διάσπαρτες Υπηρεσίες που σήμερα στεγάζονται σε  ενοικιαζόμενα γραφεία (πλην ενός γραφείου στο οποίο θα στεγαστεί ό Σύλλογός μας).

Μόλις έρθει λοιπόν η ώρα της εγκατάστασης υπηρεσιών στο Κολέγιο θα φορτωθεί ακόμη περισσότερο η κυκλοφορία και το μποτιλιάρισμα θα γίνει ανυπόφορο όχι μόνο εξαιτίας των ΙΧ οχημάτων των υπαλλήλων αλλά και των πολιτών που θα κατακλύζουν την πυκνοκατοικημένη περιοχή μας για να πάνε  στις υπηρεσίες αυτές .

  Η ΜΟΝΟΔΡΟΜΗΣΗ ως εκ τούτου που αιτούμαστε σε συνδυασμό με την σύνδεση κ. Μονομάχου-Μητροδώρου-Αλλατίου( ως καθόδου)-πάρκιγκ «Εύωδος» θα δώσει ανάσα πρώτου μεγέθους.  

 

Με βάσει τα παραπάνω σας ζητούμε να λάβετε δημοσίως θέση ως υποψήφιοι της Δημοτικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης στο ζήτημα της Μονοδρόμησης των παραπάνω οδών.

Δεν κρύβουμε ότι ευελπιστούμε σε θετική τοποθέτησή σας.

 

                                                                                 Χίος 5-9-2010

                                                                            Για το ΔΣ του Συλλόγου

                                                                                 Ο πρόεδρος

                                                                          Ιάκωβος Γ. Μπριλής