Αρχική Νέα Τοπικά Προκήρυξη θέσης καλλιτεχνικού διευθυντή στο ΔΗΠΕΘΕ Β. Αιγαίου

Προκήρυξη θέσης καλλιτεχνικού διευθυντή στο ΔΗΠΕΘΕ Β. Αιγαίου

7

Μετά την απόφαση να μην ανανεωθεί η θητεία του απερχόμενου καλλιτεχνικού διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ Δήμου Αβδελιώδη, το Περιφερειακό μας Θέατρο προχώρησε στην προκήρυξη της θέσης.
Σύμφωνα με τη σχετική προκήρυξη, και με δεδομένη την παράταση ισχύος της Προγραμματικής Συμφωνάις μεταξύ Υπουργείου Πολιτισμού, Δήμου Χίου και ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Β.Αιγαίου μέχρι 30/6/2011, καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν σχετική αίτηση, βιογραφικό αλλά και ένα γενικό πλάνο προγραμματισμού μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.

Προϋποθέσεις:
1. Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής πρέπει να προέρχεται από το χώρο του θεάτρου ή να έχει ασχοληθεί με θέματα θεάτρου επαγγελματικά και να έχει μία από τις εξής ιδιότητες:
1.1. Σκηνοθέτης, θεατρικός συγγραφέας, μεταφραστής θεατρικών έργων, ηθοποιός, σκηνογράφος, ενδυματολόγος, θεατρολόγος, κριτικός θεάτρου, συνθέτης ή χορογράφος με αναγνωρισμένη προσφορά ή επαγγελματική εργασία στο θέατρο.
1.2. Παράλληλα πρέπει να έχει διοικητικές και οργανωτικές ικανότητες.
2. Η θητεία του Καλλιτεχνικού Διευθυντή αρχίζει από την ημερομηνία που θα ορισθεί σε εύλογο χρόνο μετά την επιλογή έως την προβλεπόμενη από το Υπουργείο Πολιτισμού λήξη της προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Υπουργείου Πολιτισμού, Δήμου Χίου και ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Β. Αιγαίου.
3.Ο υποψήφιος για τη θέση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή οφείλει μαζί με την αίτηση να υποβάλλει φάκελο με τις γενικές και ειδικές προτάσεις του για το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. και ένα γενικό πλάνο προγραμματισμού (Δραματολόγιο κ.λ.π) για ολόκληρη τη θητεία του. Επίσης, αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα και στοιχεία σχετικά με τις ιδιότητες που αναφέρονται στην παράγραφο 1.2.
4. Η επιλογή του Καλλιτεχνικού Διευθυντή γίνεται από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βορείου Αιγαίου με έδρα τη Χίο.
Τέλος ο υποψήφιος, μετά την υποβολή της αίτησης και των λοιπών δικαιολογητικών οφείλει να έλθει σε επικοινωνία με την επιχείρηση για την πραγματοποίηση συνέντευξης. συζήτησης και παρουσίασης του φακέλου του στο Διοικητικό Συμβούλιο σε ημερομηνία που θα καθοριστεί τηλεφωνικώς με την Εκτελεστική Διευθύντρια.
5. Αιτήσεις συμμετοχής, μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά και το φάκελο, θα γίνονται δεκτά, με σφραγίδα ταχυδρομείου ή με αυτοπρόσωπη κατάθεση, από την 7η Σεπτεμβρίου 2010 μέχρι την 30η Σεπτεμβρίου 2010 στη διεύθυνση
ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
«Προκήρυξη θέσης Καλλιτεχνικού Διευθυντή»,
Λάδης 1, 82100.
Για κάθε περαιτέρω πληροφορία, αρμόδια ορίζεται η κ. Ελένη Κουνέλη, τηλ. 22710 43556, fax: 22710 29930.
6. Ημερομηνία λήξης της διαδικασίας και επιλογής του νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή ορίζεται το αργότερο η 30η Σεπτεμβρίου 2010 ενώ η πρόσληψη θα έχει ισχύ από την ημερομηνία που θα ορισθεί σε εύλογο χρόνο μετά την επιλογή.