Αρχική Νέα Τοπικά Επίσκεψη Γ. Χαλλιορή στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου

Επίσκεψη Γ. Χαλλιορή στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου

12

 

 
                                                      ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
 
Επίσκεψη στην έδρα του Λιμεναρχείου πραγματοποίησε την Παρασκευή το πρωί κλιμάκιο της Νέας Αντίληψης με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Χίου, Γιάννη Χαλλιορή.
 
Ο κ. Χαλλιορής, στη συζήτησή του με τον Λιμενάρχη, κ. Σκανδάλη, τόνισε ότι το έργο του Λιμεναρχείου, όσον αφορά την ασφάλεια και την τάξη, έχει αναγνωριστεί από τους πολίτες και είναι αποδεκτό. Εκφράζοντας την εμπιστοσύνη του στη διοίκηση του σώματος, επισήμανε: «Κομβικό σημείο για να λειτουργήσει το σύστημα, είναι να μπορέσουμε να βρούμε κοινό βηματισμό και να υπηρετήσουμε κοινούς στόχους. Κύριος στόχος μας είναι να συντρέξει ο Δήμος, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων και δυνατοτήτων του, στο έργο που επιτελείτε».
 
Ο κ. Σκανδάλης, αναφέρθηκε  στα προβλήματα της χρήσης ναρκωτικών από ανηλίκους, της ηχορύπανσης από δίκυκλα στην παραλία και των τροχαίων ατυχημάτων. Πιστεύει ότι η αντιμετώπισή τους μπορεί να επιτευχθεί αν αλλάξει η σχέση μεταξύ ένστολων και πολιτών. Σε αυτά τα πλαίσια έχει ξεκινήσει προσπάθεια, ώστε οι πολίτες να αντιμετωπίζουν το Σώμα όχι σαν ένστολα όργανα παλιάς κοπής, αλλά σαν μορφωμένα άτομα, σαν ολοκληρωμένες προσωπικότητες, που είναι δίπλα στον πολίτη και όχι απέναντι του. «Σκοπός μας δεν είναι η καταστολή, αλλά η πρόληψη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σκανδάλης, επισημαίνοντας ότι όλοι οι αρμόδιοι φορείς πρέπει να συνεργαστούν προκειμένου να έχουμε θετικά αποτελέσματα.
 
Ενθαρρυντικό στοιχείο για το Νομό μας πάντως είναι ότι δεν υπάρχουν ελλείψεις, όσον αφορά το θέμα του προσωπικού του Λιμεναρχείου. 
 
Αδήριτη ανάγκη, είπε και ο Λιμενάρχης, είναι η καλή συνεργασία με το νέο Δήμο: «Ο νέος Δήμος δεν πρέπει να μας απαξιώνει, ούτε να θεωρούμε εμείς το Δήμο κάτι μακρινό. Έχουμε έργο να επιτελέσουμε και για κάποια θέματα, όπως για παράδειγμα για το λιμάνι, πρέπει να συνεργάζονται και μαζί μας».
 
Στο τέλος της συζήτησης, ο επικεφαλής της ΝΕΑΣ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ, τόνισε ότι αρχή της παράταξής του, είναι η συνεργασία, η σύμπραξη, η υποστήριξη και η κοινή πορεία με όλες τις υπηρεσίες, που ρόλος τους έχουν την εξυπηρέτηση και τη προστασία του πολίτη.