Αρχική Νέα Τοπικά Συνεργασία Δήμου Καρδαμύλων- ΚΑΠΕ για μελέτη αξιοποίησης βιομάζας

Συνεργασία Δήμου Καρδαμύλων- ΚΑΠΕ για μελέτη αξιοποίησης βιομάζας

17

 “Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να ενημερώσουμε ότι εγκαινιάστηκε μια νέα συνεργασία μεταξύ του Δήμου μας  και  του Κ. Α. Π. Ε. (Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Και Εξοικονόμησης Ενέργειας). Αφορά την εκπόνηση μελέτης με θέμα: εκμετάλλευση των διαθέσιμων ποσοτήτων βιομάζας για παραγωγή  ηλεκτρισμού και θερμότητας.”,  τονίζει με σχετικό δελτίο τύπου ο Δήμος Καρδαμύλων.
Οπως σημειώνεται, η 
βιομάζα είναι ένα ανανεώσιμο υλικό (ζωικά και φυτικά υπολείμματα.) που  μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως  καύσιμο για παραγωγή ενέργειας. Δεν μολύνει το περιβάλλον σε αντίθεση με την παραγωγή και χρησιμοποίηση ορυκτών καυσίμων. Η ολοκλήρωση και εφαρμογή των πορισμάτων της μελέτης, θα έχει πολλαπλά οφέλη  τόσο για τον αγροτικό όσο και για τον αστικό πληθυσμό της Β. Α Χίου. Φιλοδοξία μας είναι να αποτελέσει πρότυπο για την εκμετάλλευση-χρήση της βιομάζας για παραγωγή ενέργειας, σε ολόκληρο την Χίο.

Επί του θέματος αυτού ο Δήμαρχος Καρδαμύλων Ευάγγελος Μελιτζάνης ανέφερε: «μετά την επιτυχημένη συνεργασία μας  με ιδιώτη για την εκμετάλλευση αιολικής ενέργειας, προχωράμε στην αξιοποίηση μιας νέας εναλλακτικής πηγής ενέργειας της βιομάζας. Η οποία είναι μία σύγχρονη και πολλά υποσχόμενη μέθοδο διατήρησης της ποιότητας του περιβάλλοντος και δημιουργίας ενός πιο ευοίωνου μέλλοντος για τις επόμενες γενιές.»