Αρχική Νέα Τοπικά Αποδοχή Γιακαλή για την Περιφέρεια, αναμονή για αντιπεριφερειάρχη

Αποδοχή Γιακαλή για την Περιφέρεια, αναμονή για αντιπεριφερειάρχη

6

 

Αναμενόμενη ήταν στη Χίο η επιλογή του Νάσου Γιακαλή ως υποψήφιου Περιφερειάρχη από το ΠΑΣΟΚ για το Βόρειο Αιγαίο.

Με δεδομένη την άρνηση της βουλευτής Χίου του ΠΑΣΟΚ Ελπίδας Τσουρή να είναι υποψήφια και με τις μετρήσεις να δείχνουν ότι για τους ψηψφοφόρους του νομού Λέσβου μετρούσε έντονα για το αν ο υποψήφιος Περιφερειάρχη θα ήταν Μυτιληνιός, η επιλογή του Νάσου Γιακαλή θεωρείται η καλύτερη λύση.

Γνωστός στη Χίο για την αυτοδιοικητική του δράση, αναμένεται να στηριχθεί έντονα ανεξάρτητα για το ποια θα είναι η τελική επιλογή για αντιπεριφερειάρχη.

«Η επιλογή είναι απολύτως σεβαστή. Θα στηρίξω το Νάσο με όλες μου τις δυνάμεις», μας δήλωσε η Ελπίδα Τσουρή.
«Ο Νάσος Γιακαλής είναι ένα ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, πάντα στην πρώτη γραμμή και σε καιρούς δύσκολους», σχολίασε η αναπληρώτρια γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Ευτυχία Βλησιδου.

Τόνισε δε ότι ο Αντώνης Κοτσακάς, που είχε εκδηλώσει το ενδιαφέρον του για την Περιφέρεια είναι ένα πολύ ώριμο στέλεχος και ότι η Χίος τον χρειάζεται.

Πράγματι ο πρώην υπουργός αναμένεται τις επόμενες ημέρες να απαντήσει στο Νάσο Γιακαλή για το αν επιθυμεί να είναι υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης.

«Θα ήταν ανεύθυνο από την πλευρά μου να επιμείνω για τη θέση του Περιφερειάρχη όταν τα γκάλοπ έδειχναν ότι το τοπικιστικό στοιχείο ήταν έντονο», μας σχολίασε ο κ. Κοτσακάς που στην πρόταση Γιακαλή για τη θέση αντιπεριφερειάρχη ζήτησε προθεσμία 2-3 ημερών για να δώσει την οριστική του απάντηση.

 Να σημειώσουμε ότι για τη θέση του αντιπεριφερειάρχη δεν κρύβει το ενδιαφέρον της και η νομαρχιακή σύμβουλος Λίτσα Λύκου, που λόγω ασυμβίβαστου ως δημοτική υπάλληλος οδεύει στην Περιφέρεια.

 

Θοδωρής Πυλιώτης