Αρχική Νέα Τοπικά Συνάντηση Χαλλιορή με εθελοντική ομάδα Ο

Συνάντηση Χαλλιορή με εθελοντική ομάδα Ο

4

 

Συνάντηση με την Ομάδα Εθελοντικής Δράσης «Ο» πραγματοποίησε το απόγευμα της Δευτέρας, κλιμάκιο της ΝΕΑΣ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ με επικεφαλής το Γιάννη Χαλλιορή.

Στο λοφίσκο του Αγίου Στεφάνου με θέα την καταπράσινη Κλειδού οι εθελοντές αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με τα προβλήματα αλλά και την ιδιαίτερη ανάγκη στήριξης και ενίσχυσης των εθελοντικών ομάδων.

Ο Γ. Χαλλιορής επανέλαβε ότι η τοπική αυτοδιοίκηση οφείλει να λάβει τα απαραίτητα μέτρα στήριξης και συντονισμού όλων των εθελοντικών ομάδων, ενώ επισήμανε την ανάγκη ασφάλισης των εθελοντών.

Εξέφρασε εξάλλου την ικανοποίησή του για το υψηλό αίσθημα ευθύνης που συναντάς στις εθελοντικές ομάδες, που μπορούν να λειτουργήσουν συμβουλευτικά σε επίπεδο δράσης και κατάρτισης σχεδίων για το περιβάλλον αλλά και να ευαισθητοποιήσουν τους συμπολίτες μας και ειδικά τα παιδιά για την ενίσχυση του εθελοντικού κινήματος

Σημαντικό είναι επίσης ότι η ίδια Ομάδα «Ο» θέτει ψηλά τον πήχη για τους υποψήφιους Δημάρχους, καταθέτοντας αιτήματα για το περιβάλλον, όπως ότι πρέπει να γίνει σχεδιασμός για κατανομή χρήσεων γης, δημιουργία δασικού κτηματολογίου, σοβαρή ενασχόληση με τη ζώνη του νησιού που ανήκει στο δίκτυο NATURA 2000, να κάνει πράξη την ανακύκλωση, να στηρίξει τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Θέματα για τα οποία χρειάζεται άλλη πολιτική, πολιτική που η ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΗΨΗ έχει τη βούληση και το σχεδιασμό για να εφαρμόσει.

///////////////////////