Αρχική Νέα Τοπικά Ορκομωσία νέων μελών Κυβέρνησης, εκτός υπουργών Θασασσίων Υποθέσεων, Νήσων Αλιείας

Ορκομωσία νέων μελών Κυβέρνησης, εκτός υπουργών Θασασσίων Υποθέσεων, Νήσων Αλιείας

13

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, 8/9/2010 

“Οσους υπουργούς θα έπρεπε να είχε όλους κι όλους μια ευέλικτη κυβέρνηση τόσοι (23 να ‘μαστε καλά) κατέφτασαν για να ορκιστούν, χθες (7/9) το μεσημέρι, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ηταν τα νέα μέλη, μαζί με εκείνα που άλλαξαν υπουργείο, του νέου κυβερνητικού σχήματος, όπως προέκυψε τα ξημερώματα από τον ανασχηματισμό, μέσα σε ένα εξαιρετικά αψυχολόγητο κλίμα…

Μια από τις πολυπληθέστερες η νέα κυβέρνηση, έφτασε τους 48, και χθες ορκίστηκαν ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας και παρουσία του πρωθυπουργού από τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο 23 και όχι 25, όπως αναμενόταν. Και τούτο διότι ο νέος υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας, Γ. Διαμαντίδης, και μαζί του η νέα υφυπουργός Ελπίδα Τσουρή θα ορκιστούν την ερχόμενη εβδομάδα, μετά τη σύσταση του νέου υπουργείου.

Πριν από την ορκωμοσία πραγματοποιήθηκε 10λεπτη κατ’ ιδίαν συνάντηση του κ. Παπούλια με τον Γ. Παπανδρέου. Εξ ου και η μικρή καθυστέρηση. Διάχυτος ήταν πάντως ο έντονος προβληματισμός στους παλιούς και τους νέους, αν και όλοι τους δήλωναν πως «είναι έτοιμοι για δουλειά» και δέχονταν τις ευχές του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο πρωτοφανής τρόπος που έγινε ο ανασχηματισμός μέσα στα μαύρα μεσάνυχτα δεν άφηνε περιθώρια ούτε για πολλά χαμόγελα ούτε για κουβέντες και πηγαδάκια…

Η διαδικασία ολοκληρώθηκε σύντομα, μέσα σε μισή, όλη και όλη, ώρα”.

Της ΛΕΝΑΣ ΠΑΓΩΝΗ

“…Δύσκολη περίπτωση το υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων, που θα πρέπει να ξαναπάρει τις αρμοδιότητες τις οποίες είχε ως υπουργείο Ναυτιλίας (π.χ. ποντοπόρα ναυτιλία, ακτοπλοΐα κ.λπ.). Η διαδικασία θα κρατήσει καιρό και μέχρι τότε ο υπουργός Γ. Διαμαντίδης ίσως δεν θα μπορεί να υπογράφει αποφάσεις του”.

από το κεντρικό άρθρο του ΠΑΝΟΥ ΣΩΚΟΥ