Αρχική Νέα Τοπικά ο Νομάρχης είδε “δάκτυλο” Χαλλιορή και οι τοπικές εφημερίδες το ανέδειξαν χωρίς...

ο Νομάρχης είδε “δάκτυλο” Χαλλιορή και οι τοπικές εφημερίδες το ανέδειξαν χωρίς διασταύρωση

5

Ολα ξεκίνησαν από σχόλιο σε βασικό άρθρο της εφημερίδας ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ σχετικά με τις αντιδράσεις από την ανακοίνωση των 12 υποψήφιων Περιφερειαρχών από το ΠΑΣΟΚ.
Τη Δευτέρα σε άρθρο με την υπογραφή του Π. Σώκου, υπήρχε και σχόλιο για το Βόρειο Αιγαίο.
Την Τρίτη το αναδημοσίευαν οι τοπικές εφημερίδες για να πάμε στα φύλλα της Πέμπτης -αντανακλαστικά… ραν τα πλαν δηλαδή- όπου ΑΛΗΘΕΙΑ και ΠΟΛΙΤΗΣ μετέφεραν δηλώσεις του Νομάρχη Π. Λαμπρινούδη που διέψευδε το ρεπορτάζ και από την άλλη έβλεπε ότι πίσω από το δημοσίευμα που το “χρέωνε” αυθαίρετα στον ανταποκριτή της “Ε” στη Χίο Θ. Πυλιώτη, ήταν ο αντίπαλός του για το Δήμο Χίου Γιάννης Χαλλιορής!
Το θέμα είναι ότι ούτε ο Νομάρχης, ούτε οι δύο εφημερίδες επικοινώνησαν με το δημοσιογράφο, έστω να πάρουν τη γνώμη του. Αν το έκαναν βέβαια δεν θα υπήρχε θέμα και ο κ. Νομάρχης δεν θα μπορούσε να καταγγείλει τον πολιτικό του αντίπαλο…
Τελικά το μεσημέρι της Πέμπτης, ο ανταποκριτής της “Ε” από τη Λέσβο Στρατής Μπαλάσκας, προς τιμή του ξεκαθάριζε τα πράγματα και … αναλάμβανε την ευθύνη του δημοσιεύματος, δηλώνοντας κατηγορηματικά ότι οι πληροφορίες του είναι πέρα για πέρα ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΜΕΝΕΣ.
Μικρός τόπος είμαστε η διασταύρωση μιας καταγγελίας από τα ΜΜΕ, αλλά και οι χαμηλοί τόνοι μεταξύ υποψηφίων δεν βλάπτουν.
Στη συνέχεια τα σχετικά δημοσιεύματα και οι απαντήσεις από Στρατή Μπαλάσκα και Θοδωρή Πυλιώτη:

ΑΡΘΡΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ, 6-9

Χαμόγελα, γκρίνιες, λύσεις ανάγκης και εσωκομματικά ντέρμπι

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι αντιδράσεις εντός και εκτός ΠΑΣΟΚ, όπως καταγράφηκαν σε πολλές περιφέρειες μετά την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων.

* Στο Βόρειο Αιγαίο επελέγη ένας από τους αντιπάλους του «Καλλικράτη», ο δήμαρχος Μυτιλήνης Νάσος Γιακαλής. Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τους πολιτικούς του φίλους στη Λέσβο αλλά και στη… Χίο. Εκεί οι εσωκομματικοί αντίπαλοι της άλλης υποψήφιας για το χρίσμα, Ελπίδας Τσουρή, έλεγαν ότι νιώθουν δικαιωμένοι. Ο λόγος για τον σημερινό νομάρχη και υποψήφιο δήμαρχο Χίου Πολύδωρο Λαμπρινούδη και τον πρώην υπουργό και υποψήφιο επίσης για το χρίσμα του περιφερειάρχη Αντώνη Κοτσακά, που έβλεπαν αρνητικά την ενίσχυση της κ. Τσουρή μέσω του θεσμού του αιρετού περιφερειάρχη.΅.

 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΝΟΜΑΡΧΗ
ΣΕ ΑΛΗΘΕΙΑ (9-9)…

ΠΟΛΥ… διάψευση

ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ο νομάρχης Πολύδωρος Λαμπρινούδης το δημοσίευμα του Πάνου Σώκου στην ΅Ελευθεροτυπία΅που αφορούσε τη δήθεν ΅πολεμική΅ τόσο του ίδιου, όσο και του Αντώνη Κοτσακά, απέναντι στην Ελπίδα Τσουρή όσον αφορά την ενδεχόμενη υποψηφιότητά της στην Περιφέρεια Β. Αιγαίου.
Ο ίδιος μας δήλωσε τηλεφωνικά ότι μίλησε με το δημοσιογράφο, που τον διαβεβαίωσε ότι το συγκεκριμένο κομμάτι που αφορά τη Χίο, γράφτηκε από τον ανταποκριτή της στο νησί Θ. Πυλιώτη, ο οποίος κατήγγειλε με νόημα ο Νομάρχης, είναι υπεύθυνος του γρ. τύπου του Γ. Χαλλιορή…
Ας βγάλει είπε ο Νομάρχης ο καθένας τα συμπεράσματά του. Δυστυχώς ή ευτυχώς η δουλειά στη Νομαρχία δεν επιτρέπει να ασχολούμαι με τέτοιες μικρότητες΅.

 

ΣΕ ΠΟΛΙΤΗ (9-9)
Διαψεύδει την ΅Ελευθεροτυπία, καταγγέλλει “δάκτυλο” Χαλλιορή
ΛΑΜΠΡΙΝΟΥΔΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΜΑΧΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ
Αμεσα λειτούργησαν τα αντανακλαστικά Λαμπρινούδη στο δημοσίευμα της “Ελευθεροτυπίας” που άναψε φωτιές στο εσωτερικό του τοπικού ΠΑΣΟΚ. Ηδη από χθες το μεσημέρι με απάντησή του στην εφημερίδα, απευθυνόμενη στο συντάκτη του άρθρου, Πάνο Σώκο, ο νομάρχης αναφέρει:

Η επιστολή
“Με αφορμή δημοσίευμα του δημοσιογράφου κ. Πάνου Σώκου στο φύλλο της εφημερίδας σας με ημερομηνία 6-9-2010, με τίτλο “Απανωτές αρνήσεις και επιλογές της τελευταίας στιγμής”, στο οποίο αναφέρεται ότι ο νομάρχης Χίου Πολύδωρος Λαμπρινούδης νιώθει δικαιωμένος από την επιλογή του δημάρχου Μυτιλήνης κ. Νάσου Γιακαλή έναντι της βουλευτή Χίου κ. Ελπίδας Τσουρή ως υποψηφίου για την Περιφέρεια Β. Αιγαίου, διευκρινίζουμε τα εξής:
ο νομάρχης Χίου κ. Πολύδωρος Λαμπρινούδης δεν προέβη σε καμία δήλωση σχετικά με την επιλογή του υποψήφιου Περιφερειάρχη. Ως εκ τούτου, πιστεύουμε ότι το δημοσίευμα μεταφέρει τις προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις του συντάκτη, οι οποίες είναι αβάσιμες και δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Ο νομάρχης Χίου από την αρχή είχε ξεκάθαρα ταχθεί υπέρ υποψηφιότητας από τη Χίο για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Κατά συνέπεια, τέτοιου είδους σχόλια μπορεί να θεωρηθούν κακόβουλα και παραπλανητικά”.

Κατ’ εντολή Χαλλιορή
Ο κ. Λαμπρινούδης δεν έμεινε σ’ αυτό. Επικοινώνησε και προσωπικά με το συντάκτη του επίμαχου δημοσιεύματος, από τον οποίο, όπως ισχυρίζεται, έλαβε την απάντηση ότι η αναφορά για το Βόρειο Αιγαίο ήταν από ενημέρωση που είχε από τον ανταποκριτή της “Ελευθεροτυπίας” στη Χίο, Θ. Πυλιώτη.
“Το τελευταίο διάστημα ο κ. Πυλιώτης συνεργάζεται με τη Νέα Αντίληψη, έχοντας, από όσο γνωρίζω, αναλάβει την επικοινωνιακή της ευθύνη. Ο νοών νοείτω”, προσθέτει ο Π. Λαμπρινούδης, που θεωρεί ότι έπειτα από αυτή την αποκάλυψη ξεσκεπάστηκε το στημένο εις βάρος του σκηνικό”.

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Ελα όμως που το σκηνικό ξεσκεπάστηκε την επομένη από τις απαντήσεις που έδωσαν σε ΑΛΗΘΕΙΑ και ΠΟΛΙΤΗ οι δύο δημοσιογράφοι- ανταποκριτές της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ:

«Αγαπητοί συνάδελφοι
Χθες το μεσημέρι από τον αριθμό 22710 44201 τηλέφωνο, στη διακοπή δίκης με εμένα κατηγορούμενο για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης (αθωώθηκα), δέχθηκα τηλεφώνημα του Νομάρχη Χίου κ. Π. Λαμπρινούδη που με ρωτούσε σχετικά με δημοσίευμα στην «Ελευθεροτυπία» την περασμένη Δευτέρα. Του απάντησα πως θέλω να το δω πρώτα γιατί δεν ξέρω τι έχει γραφεί και πως θα του απαντούσα σήμερα.
Πραγματικά είδα το δημοσίευμα που όσον αφορά το ολίγων λέξεων μέρος του που αφορά στην υποψηφιότητα του κ. Νάσου Γιακαλή και στο παρασκήνιο που αφορά και τη Χίο, αναφέρεται σε δικές μου εγκυρότατες και απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες που είχα και που διαβίβασα στην εφημερίδα όπου και εργάζομαι.
Πρωί πρωί σήμερα πληροφορήθηκα ότι ο κ. Λαμπρινούδης ξιφούλκησε κατά του συναδέλφου Θοδωρή Πυλιώτη που «αμάρτησε» άνεργος ων και εργάζεται (;) λέει στο γραφείο τύπου του αντιπάλου του υποψηφίου Δημάρχου Χίου Γ. Χαλιορή άρα αυτός είναι ο πληροφοριοδότης του εν Χίω παρασκηνίου.
Ελπίζω ότι οι πληροφορίες του αγαπητού κ. Λαμπρινούδη περί του κ. Πυλιώτη να μην είναι ευθέως ανάλογες της στήριξης που παρείχε στην κ. Ελπίδα Τσουρή.
Πάντως αντιστρόφως ανάλογες της αντίληψης για τις σχέσεις με τα ΜΜΕ που πρέπει να έχει ένας σύγχρονος πολιτικός όπως ο κ. Λαμπρινούδης, δυστυχώς είναι. Αρκούσε μια διάψευση το λοιπόν από τον κ. Νομάρχη και αν του φταίει κάποιος γάϊδαρος (καλώς ή κακώς είναι άλλο θέμα) ας αποφεύγει το σαμάρι. Μικροί τόποι είμαστε και μετά το πέρας των εκλογών σε δυο μήνες όλοι μαζί στο ίδιο ζουμί θα βράζουμε».

Αυτά και τέλος
Στρατής Μπαλάσκας        


«Αγαπητοί συνάδελφοι,
Με έκπληξη αντίκρισα στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας σας να αναφέρεστε στο όνομά μου, μέσω δηλώσεων του Νομάρχη Χίου κ. Πολύδωρου Λαμπρινούδη, χρεώνοντάς μου δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας στην οποία είμαι ανταποκριτής από το νησί.
Και αυτό γιατί δεν είχα καμία ανάμιξη στο συγκεκριμένο ρεπορτάζ, που για να το υπογράφει συνάδελφος πιστεύω ότι θα είχε και τις ανάλογες διασταυρωμένες πληροφορίες, αλλά ούτε ποτέ επικοινώνησε μαζί μου ο Νομάρχης Χίου για τυχόν διευκρινήσεις.
Το ότι εργάζομαι στο γραφείο τύπου ενός συνδυασμού, όντως άνεργος δεν νομίζω ότι είναι μεμπτό. Άλλωστε στα 20 χρόνια δημοσιογραφικής δουλειάς έχω αποδείξει ότι μπορώ να ξεχωρίζω που ξεκινά και που σταματά η εργασία μου και πάντα είχα το θάρρος να αναλαμβάνω την ευθύνη των γραπτών μου. Αν λοιπόν διασταυρώνατε τις πληροφορίες που σας έδωσε ο κ. Λαμπρινούδης, ζητώντας τη δική μου θέση (ή του συντάκτη της Ελευθεροτυπίας) θα είχε λυθεί η όποια παρεξήγηση και θα ενημερώνατε αντικειμενικά τους αναγνώστες σας.
Εκτός των άλλων το πλήθος των οικογενειακών μου προβλημάτων δεν μου επιτρέπει ούτε στο ελάχιστο να ασχολούμαι με τέτοιες –στην κυριολεξία- μικρότητες και να δέχομαι χτύπημα που όπως λέει ο λαός μας «αντί για το γάιδαρο χτυπάνε το σαμάρι».  
Σας ευχαριστώ
Θοδωρής Πυλιώτης  

Οι δύο απαντήσεις δημοσιεύτηκαν στα φύλλα των δύο εφημερίδων την Παρασκευή, 10-9 με τα εξής σχόλια:
ΑΛΗΘΕΙΑ
Διασταυρώνεις ένα θέμα όταν ασχολείσαι μαζί του. Δεν ασχοληθήκαμε, ούτε έχουμε καμία ευθύνη για δηλώσεις του Νομάρχη. Συμφωνούμε με τις μικρότητες με το χάλι που έχει η χώρα μας και το νησί μας, ας ευχηθούμε να το καταλάβουν και οι πρωταγωνιστές των εκλογών.

ΠΟΛΙΤΗΣ
Την ευθύνη για το… τρομοκρατικό χτύπημα στη συνοχή του ΠΑΣΟΚ απ’ το δημοσίευμα της “Ελευθεροτυπίας” ανέλαβε με επιστολή του ο ανταποκριτής της στη Μυτιλήνη, Στρ. Μπαλάσκας, απαντώντας στην κατηγορία Λαμπρινούδη ότι υποκινήθηκε από συνεργάτη του Γ. Χαλλιορή, το Θ. Πυλιώτη.
Σε ότι αφορά τον “π” για την ακρίβεια του ρεπορτάζ του αναζήτησε δυο φορές τον Θ. Πυλιώτη, στάθηκε όμως αδύνατη η επικοινωνία μας.

Σχόλιο Chiosnews.com
Λόγω του ότι συντάκτης του θέματος και εμπλεκόμενο πρόσωπο στα ρεπορτάζ είναι το ίδιο πρόσωπο, δηλαδή εγώ ο Θοδωρής Πυλιώτης θα ήταν αντιδεοντολογική κάθε επιπλέον αναφορά.