Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Χίου: “Για καλή μας-τύχη” ή μακάβρια πολιτική αστοχία;

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Χίου: “Για καλή μας-τύχη” ή μακάβρια πολιτική αστοχία;

10

 

Πρόσφατα πληροφορηθήκαμε την πρόθεση από “ανωνύμους”, για τη δημιουργία ενός νέου συνδυασμού (με προτεινόμενο όνομα “Για καλή μας-τύχη”) για τις επερχόμενες εκλογές, με υποψήφιους νεκρούς(!) – “διασήμους” της Χίου, γνωστούς για τη πολιτιστική, πνευματική και επιχειρηματική(?) συμβολή τους στο πέρασμα των αιώνων αμήν.

 

Στη σημερινή κρίσιμη συγκυρία, απέναντι στην ολομέτωπη και απροκάλυπτη πλέον επίθεση του κεφαλαίου απέναντι στον κόσμο της εργασίας και με τις διάφορες ανακατατάξεις στο εσωτερικό των αστικών κομμάτων και τη συσπείρωση του αστικού μπλοκ μπροστά στην ιδεολογική και πολιτική κρίση-χρεοκωπία του συστήματος, κάτι τέτοιο είναι βούτυρο στο ψωμί της αντίδρασης. Με “Νέα Αντίληψη” που  κρατώντας σημαίες ψευτοανεξαρτησίας πάει  χέρι χέρι με ΝΔ και πιθανόν να λάβει στήριξη και από σοσιαλδημοκρατικές δυνάμεις και δυνάμεις Πολιτικής ΔΗ.ΑΡΙ.ας (όπως ακούγεται) από τη μία. Με σοσια-ληστές Πολυ-δώρων από την άλλη και ότι άλλο πολιτικό αχταρμά συνεργασίας βάλει ο νους μας. Οι όποιες ριζοσπαστικές διαθέσεις δεν μπορούν να καταφεύγουν σε ακίνδυνες και άσφαιρες λύσεις και μνημόσυνα που ενισχύουν τον ισχυρό πόλο (του κεφαλαίου), εγκλωβίζοντας την αγανάκτηση, τις συνειδήσεις και αντιστάσεις σε “δήθεν απολίτικα” και δεξιόστροφα τρυπάκια.

 

Επίσης, μπορούμε να κατανοήσουμε ως ένα σημείο τον θαυμασμό – σεβασμό της προοδευτικής διανόησης και των ανθρώπων που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην ιστορία μας και προερχόταν από τον τόπο μας, μα την τοπικιστική, σχεδόν σωβινιστική έμφαση στη διακύρηξή σας που περνάει από τις κολυμβήθρες του Σιλωάμ μέχρι και πρότυπα επιχειρηματικής “δημιουργίας”, μας είναι λίγο δύσκολο να τη συλλάβουμε, ειδικά από ανθρώπους που εμφανίζονται προοδευτικοί, ριζοσπάστες και δήθεν ανατρεπτικοί!!!

 

Μερικά κεσεδάκια μόνο γιαούρτι για τους πολιτικάντηδες βλαχοδημάρχους, όπως μας προτείνουν οι φίλοι μας από το χώρο τους στην μπλογκόσφαιρα, δεν θα φτάσει. Οπότε αντί να ξοδεύονται (ανέξοδα και αδιέξοδα), σε περίοδο κιόλας σκληρά επιβεβλημένης λιτότητας-πείνας-εξαθλίωσης του κόσμου της εργασίας και του απλού λαού, καλύτερα ας βγουν στους δρόμους κι ας δώσουν στους γαλαζοπράσινους πολιτικάντηδές μας αυτό που τους αξίζει.

 

Ούτε ΑΚΥΡΟ, ούτε άκυρο. Ούτε βέβαια από την άλλη αυταπάτες τύπου ΚΚΕ – Λαϊκής Συσπείρωσης που με το κουκί σου στις κάλπες σε καλούν να “στείλεις στο δήμο τους δικούς σου ανθρώπους” λες και μέσα από τα συμβούλια και τους θεσμούς που είναι κομμένα και ραμμένα στα μέτρα τους θα καταφέρεις να αλλάξεις τα πράγματα.

 

Για καλή μας τύχη, άκυροί μας φίλοι, η “κατσίκα” δεν μασάει ταραμά ούτε χιώτικο “μας-τύχη”. Με τη στάση σας, έναν ακίνδυνο ψευτο-ανθρωπισμό και αφηρημένη ηθικολογία, δίνοντας βιολογικές διαστάσεις στις διάφορες επιλογές (όλα είναι στα γονίδια προκαθορισμένα/να ξαναβρούμε τα παλιά καλά γονίδια του Χιώτη), παρακάμπτοντας έτσι σκόπιμα το γεγονός ότι οι πολιτικές αφορούν συνειδητές επιλογές (η πολιτική και ηθική είναι μορφές της κοινωνικής μας συνείδησης και υπάρχουν όσο υπάρχουν αντίθετα-συγκρουόμενα συμφέροντα και αυτά εκφράζουν), ενισχύετε όλα αυτά που υποκριτικά ισχυρίζεστε ότι πολεμάτε.

 

“Σε κάθε γειτονιά σε κάθε χωριό σε κάθε περιοχή αυτού του νησιού” που “υπάρχουν άνθρωποι που δεν αντέχουν άλλο αυτή την αρρωστημένη κατάσταση” θα πρέπει να αναζητήσουμε τις δικές μας μορφές αυτοοργάνωσης, συλλογικών διαδικασιών, συνελεύσεων και αποφάσεων. Σε αυτό το σύστημα τίποτα δεν θα μας χαριστεί αν δεν το πάρουμε από μόνοι μας, αν δεν δώσουμε συλλογικούς αγώνες και δεν γίνουμε η μάχιμη αντιπολίτευση από τα κάτω που θα είναι ο μοχλός πίεσης, αντίστασης και ανατροπής για τους εκάστοτε βλαχοδημάρχους και συμβουλάτορες.

Δεν θα τους προσφέρουμε κλαδάκια ελιάς ή μαστίχας και κοινωνικής ειρήνης μα βέργες αντίστασης, αγώνα κι ανατροπής της πολιτικής τους!

Ας γίνουμε επικίνδυνοι!

 

Με πρώτο αγωνιστικό σταθμό στη ΔΕΘ..

..κι η συνέχεια θα δοθεί στους δρόμους.

 

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.  Χίου