Αρχική Πολιτισμός Αυλαία στο Citrus με τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του καλοκαιριού

Αυλαία στο Citrus με τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του καλοκαιριού

8

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Στο φέγγος του Citrus

Ανέμελες βραδιές στην «Καλή» Αυλή

 

 Την αυλαία του έκλεισε την Κυριακή, 12 Σεπτεμβρίου, το πολιτιστικό καλοκαίρι που πραγματοποιήθηκε στο Citrus άρωμα μνήμης, με την ολοκλήρωση της έκθεσης φωτογραφίας «Μια ματιά στην άγρια όψη της Χίου» όπου παρουσιάστηκαν οι βραβευμένες φωτογραφίες του διαγωνισμού φωτογραφίας 2010 που οργάνωσε ο περιβαλλοντολογικός οργανισμός CHIOS NATURE.

Για πρώτη φορά, φέτος το καλοκαίρι, το Citrus άρωμα μνήμης, ο εκθεσιακός χώρος που φιλοξενεί την ιστορία των εσπεριδοειδών και του Κάμπου, υποδέχτηκε τους επισκέπτες του στην «Καλή Αυλή» σε μία σειρά εκδηλώσεων με τον ευρύτερο τίτλο «στο Φέγγος του Citrus».

Το φετινό καλοκαίρι είχε απ’ όλα: μουσικές εκδηλώσεις, λογοτεχνικές βεγγέρες, εικαστικές εκθέσεις, παρουσιάσεις βιβλίων, εκδηλώσεις για παιδιά, ένα πρωτοποριακό έργο σκηνικής μουσικής και μία συζήτηση που διοργανώθηκε με την συμμετοχή του Παγχιακού Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία. Αυτές είναι μερικές από τις βραδιές που πραγματοποιήθηκαν. Στον χώρο μας φιλοξενήσαμε καλλιτέχνες όπως τον Σωκράτη Μάλαμα, τον Παναγιώτη Καλαντζόπουλο, τον Cihan Turkoglu με τον Σόλη Μπαρκή, τον Νίκο Ντουνούση με τους Backbone, τον Λευτέρη Βενιάδη, το τρίο StellaMyriangou, τους Buena Mastiha Social Club, τον Στρατή Βογιατζή, τον Γιάννη Μακριδάκη, τον Έβη Χρήστου και πολλούς άλλους καλλιτέχνες.

Με την ολοκλήρωση του πολιτιστικού καλοκαιριού που πραγματοποιήθηκε στο Citrus άρωμα μνήμης, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους ανθρώπους που υποστήριξαν αυτή την προσπάθεια και όλους όσους εργάσθηκαν για να πραγματοποιηθούν και να ολοκληρωθούν οι εκδηλώσεις με επιτυχία.

Ήταν μεγάλη χαρά που σας είχαμε συνοδοιπόρους σε αυτές τις πολιτιστικές διαδρομές και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για του χρόνου το καλοκαίρι. Στόχος μας είναι να καθιερωθεί ο θεσμός των πολιτιστικών δράσεων, ώστε το Citrus και ο Κάμπος της Χίου να γίνει πραγματικός πολυχώρος καλλιτεχνικών αναζητήσεων, συναντήσεων και οραμάτων.

Μίτσυ Ακογιούνογλου

Επιμέλεια καλλιτεχνικών εκδηλώσεων

Citrus άρωμα μνήμης

Αργέντη 9-11, Κάμπος, Χίος

τηλ. 22710 31513