Αρχική Νέα Τοπικά ΛΑΣ: Επίσκεψη στο Νοσοκομείο

ΛΑΣ: Επίσκεψη στο Νοσοκομείο

14

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ

 

Την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου συναντήθηκε ο επικεφαλής της «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ – Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας» και υποψήφιος Δήμαρχος Χίου, Μάρκος Σκούφαλος συνοδευόμενος από το Γιάννη Ζωφό υποψήφιο αντιπεριφεριάρχη στην Π.Β. Αιγαίου της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ και αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ με το Διοικητή του Νοσοκομείου Χίου ,   προκειμένου να θέσουν μια σειρά ζητήματα υγείας που απασχολούν τους εργαζομένους και συνταξιούχους του νησιού μας.

Οι Μάρκος Σκούφαλος και Γιάννης Ζωφός έθεσαν ως πρώτο ζήτημα τη μη επανάληψη του φαινομένου να υπάρχουν απλήρωτοι εργαζόμενοι για μήνες, ώστε να οδηγούνται σε ακραίες καταστάσεις, όπως η περίπτωση του εργαζομένου στο εργοτάξιο της νέας πτέρυγας που αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει.

Ζήτησαν από το διοικητή να διασφαλίσει στο μέτρο των δικών του παρεμβάσεων την αποπεράτωση, επιτέλους, εργασιών χωρίς πανωτόκια και επιπλέον προίκα στους εμπλεκόμενους εργολάβους και κατασκευαστές, αφού οι καθυστερήσεις κυρίως επιβαρύνουν τους ίδιους και τις εκβιαστικές μεθοδεύσεις τους.

Απαίτησαν όλοι οι κάτοικοι του νησιού μας ασχέτως φύλου ή εθνικότητος και κυρίως, οικονομικής κατάστασης να τυγχάνουν της ιατρικής φροντίδας του νοσοκομείου ανεξαρτήτως εντολών της αντιλαϊκής κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και της Τρόικας που περικόπτουν κονδύλια για να εκθρέψουν τον ιδιωτικό τομέα υγείας και να εμπορευματοποιήσουν και τα πιο στοιχειώδη κοινωνικά δικαιώματα, όπως αυτό της υγείας.

Στο ίδιο μήκος κύματος ζήτησαν την πλήρη στελέχωση σε ανθρώπινο δυναμικό ιατρικό, νοσηλευτικό κλπ, όλων των κλινικών και τη μέριμνα αυτό να αντιστοιχηθεί με τις απαιτήσεις της νέας πτέρυγας που διπλασιάζει τα κρεβάτια και άρα να διπλασιάσει αντίστοιχα και αυτό το δυναμικό.

Από τις απαντήσεις του διοικητή του νοσοκομείου, ειλικρινείς και σε κλίμα κατανόησης των όσων ζητημάτων τέθηκαν, διαφάνηκε η ένδεια, στην οποία έχουν οδηγήσει τον τομέα της υγείας οι κυβερνήσεις του δικομματισμού και οι πολιτικές τους.

Το προσωπικό υπολείπεται κατά 40% και αυτό διαφαίνεται να γίνει με τη νέα πτέρυγα, οι δημιουργούμενες τριβές μεταξύ νοσοκομείου και ασθενών για μια σειρά εξετάσεις που πληρώνουν αφορά τις εντολές των ασφαλιστικών ταμείων, που αν και έχουν κατασπαταλήσει τις εισφορές των εργαζομένων, με κυβερνητικές εντολές περικόπτουν το μόχθο τους και γενικά η λειτουργία του νοσοκομείου στηρίζεται στις φιλότιμες προσπάθειες του προσωπικού και  στην εκ των ενόντων επίλυση των συνεχιζόμενων σε συνθήκες που χειροτερεύουν από τη συνεχιζόμενη πολιτική Λιτότητας.

Για το θέμα του άτυχου εργάτη, θύμα της εκμετάλλευσης των μεγαλοεργολάβων, πρόσθεσε ότι αν και δεν εμπίπτει στην άμεση δική του ευθύνη, θα παρθούν εκείνα τα μέτρα για να μην ξανασυμβεί και συμφώνησε απόλυτα η πολιτική του νοσοκομείου να έχει στόχο στο  να συνεχίσει να προσφέρει στους πάσχοντες ασχέτως της οικονομικής τους δυνατότητας.

Κλείνοντας την εποικοδομητική συζήτηση οι εκπρόσωποι της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ  και του ΠΑΜΕ τόνισαν ότι θα είναι συμπαραστάτες σε όλες τις ενέργειες που εξασφαλίζουν το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της υγείας και της παρεχόμενης περίθαλψης στο νοσοκομείο της Χίου αλλά και ότι θα είναι απέναντι στην ωμή παρέμβαση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ με συμπαραστάτες τη ΝΔ και το ΛΑΟΣ στο να ξεπουληθεί ο τομέας της υγείας και με το νόμο Καλλικράτη, που αποτελεί ακόμα μια αντιλαϊκή συνέπειά του!