Αρχική Νέα Τοπικά Φιλοζωϊκός Σύλλογος: εξηγήσεις για το “μαύρο” βραβείο προς το Δήμο Χίου

Φιλοζωϊκός Σύλλογος: εξηγήσεις για το “μαύρο” βραβείο προς το Δήμο Χίου

10

ΒΡΑΒΕΙΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΗ ΧΙΟ!

   Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Φιλοζωικού Συλλόγου Χίου δέχτηκαν συγχαρητήρια τηλεφωνήματα και ηλεκτρονικά μηνύματα από ζωοφιλικές οργανώσεις και ιδιώτες για το «Βραβείο Αίματος» στο Δήμο Χίου.
Προφανώς στο προηγούμενο δελτίο τύπου του Συλλόγου δεν είναι ευκρινές πως: 

  1. Το βραβείο δεν το παραδίδει ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χίου αλλά μία ομάδα ζωόφιλων από το διαδίκτυο την οποία δεν γνωρίζουμε.
  2. Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χίου ενημερώθηκε για τη διαδικτυακή βράβευση από άλλες ΜΚΟ με πρόσβαση στους ιστοτόπους όπου αναρτήθηκε και την κοινοποίησε στον τοπικό Τύπο
  3. Το κείμενο που συνοδεύει την βράβευση δεν έχει γραφτεί από το Φιλοζωικό Σύλλογο Χίου, όπως άλλωστε είναι εμφανές από το στυλ γραψίματος, εκτός από το ημερολόγιο των περιστατικών του 2009, το οποίο αντιγράφτηκε από δελτίο τύπου του Συλλόγου.
  4. Δεν συμφωνούμε με τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς που χρησιμοποιούνται.

    Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χίου συμμετέχει στην πανευρωπαϊκή διαμαρτυρία που διοργανώνεται με στόχο την πίεση των αρχών για την εφαρμογή της νομοθεσίας περί προστασίας των ζώων. Για αυτό το σκοπό συγκεντρώνει υπογραφές που θα παραδοθούν στους βουλευτές του νησιού και οργανώνει διαμαρτυρία την Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010.

   Όποιος επιθυμεί να εκτυπώσει το φύλλο συγκέντρωσης υπογραφών μπορεί να το ζητήσει από την ηλεκτρονική διεύθυνση vassag@otenet.gr