Αρχική Νέα Τοπικά Μέρα χωρίς αυτοκίνητο- Μήνυμα της Σ. Θεολογίτου και αναφορά στις ευθύνες των...

Μέρα χωρίς αυτοκίνητο- Μήνυμα της Σ. Θεολογίτου και αναφορά στις ευθύνες των νέων Δημαρχών

5

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Η 22α Σεπτεμβρίου κάθε έτους έχει πλέον καθιερωθεί ως «ημέρα χωρίς αυτοκίνητο». Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε από τη Γαλλία το 1998 και υιοθετήθηκε στη συνέχεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση που οργανώνει από το 2002 την «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας». Η «ημέρα χωρίς αυτοκίνητο» αποτελεί το απόγειο του εορτασμού αυτής της ευρωπαϊκής εβδομάδας κινητικότητας, ένας θεσμός με ολοένα μεγαλύτερη συμμετοχή και παγκόσμια πλέον εμβέλεια. Χαρακτηριστικό είναι ότι φέτος συμμετέχουν πάνω από 2000 πόλεις σε όλο τον κόσμο αντιπροσωπεύοντας περισσότερους από 230 εκατομμύρια κατοίκους και σε χώρες εκτός Ευρώπης, όπως η Αργεντινή, ο Καναδάς, ο Ισημερινός, η Ιαπωνία, η Ταϊβάν και άλλες.

Το σύνθημα της φετινής εκστρατείας είναι «μετακινούμαι εξυπνότερα, ζω καλύτερα» (Travel Smarter, Live Better) και όπως κάθε χρόνο έχει στόχο να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες σε θέματα απεξάρτησης από το αυτοκίνητο και το μηχανάκι, προτείνοντας εναλλακτικούς τρόπους αστικής μεταφοράς. Τα προβλήματα κυκλοφοριακής συμφόρησης είναι γνωστά σε όλους μας:

·        ατμοσφαιρική ρύπανση και περιβαλλοντικά προβλήματα (ως γνωστόν 80% της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην Ελλάδα οφείλεται στους ρύπους των αυτοκινήτων)

·        προβλήματα υγείας με πρώτα τα αναπνευστικά, την υπέρταση αλλά και προβλήματα ψυχικής υγείας, όπως το στρες.

·        Τέλος τα θέματα της ασφάλειας των μετακινήσεων αναδεικνύονται σε μείζον πρόβλημα. Αρκεί να αναφέρουμε ότι σε ευρωπαϊκό επίπεδο οι θάνατοι από τροχαία ατυχήματα είναι πλέον η κύρια αιτία θανάτου στις ηλικίες από 5 έως 29 ετών, ενώ στην Ελλάδα κατά την δεκαετία 1995 – 2005 τα τροχοφόρα ευθύνονται για περισσότερους από 20.000 θανάτους και περισσότερους από 280.000 τραυματισμούς! 

 

Το Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης – Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ως αρμόδιος φορέας για τη κίνηση και κυκλοφορία των αυτοκινήτων των υπηρεσιών του Δημόσιου Τομέα, συμμετέχει στην «Ευρωπαϊκή Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο».

Στο πλαίσιο της προστασίας του περιβάλλοντος, το Υπουργείο έχει αναπροσαρμόσει την πολιτική της χρήσης, κίνησης και κυκλοφορίας των κρατικών αυτοκινήτων, με την εισαγωγή περιβαλλοντικών κριτηρίων στην επιλογή και τη χρήση των οχημάτων, τα οποία ενσωματώθηκαν στην Κοινή Υπουργική Απόφαση αρ. 129/2534/20-01-2010 (ΦΕΚ 108/B’/4-2-2010) για τα κρατικά αυτοκίνητα.

Στην ανωτέρω Κοινή Υπουργική Απόφαση προβλέπονται μεταξύ άλλων:

                     Η περιορισμός του συνολικού αριθμού των κρατικών αυτοκινήτων

                     Η μείωση των κρατικών λειτουργών που δικαιούνται αυτοκίνητο αποκλειστικής χρήσης

                     Μείωση κυβισμού των κρατικών αυτοκινήτων

                     Η απόσυρση οχημάτων παλαιάς και ρυπογόνου τεχνολογίας

                     Η αναστολή της προμήθειας επιβατικών υπηρεσιακών αυτοκινήτων από δημόσιες υπηρεσίες εξαιρουμένων των περιπολικών, πυροσβεστικών, ασθενοφόρων και επιβατικών του Λιμενικού Σώματος

                     Η ενσωμάτωση περιβαλλοντικών κριτηρίων στην επιλογή των οχημάτων (ρύποι, κατανάλωση βενζίνης)

Τα αποτελέσματα της εφαρμογής της εν λόγω ΚΥΑ είναι:

                     η δρομολόγηση της απόσυρσης σημαντικού αριθμού κρατικών αυτοκινήτων, και ιδιαίτερα εκείνων μεγάλου κυβισμού και παλαιάς τεχνολογίας.

                     η δραστική μείωση, περίπου κατά 70%, των δαπανών για καύσιμα, ανταλλακτικά και επισκευές των κρατικών αυτοκινήτων της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

                     Η δημιουργία ενός στόλου κρατικών αυτοκινήτων φιλικών προς το περιβάλλον

Με αφορμή τον εορτασμό στις 22/9, η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κ. Σοφία Θεολογίτου, δήλωσε ότι: «Είναι λοιπόν προφανής η ανάγκη αλλαγής νοοτροπίας ειδικά για εμάς τους Έλληνες χρησιμοποιούμε το αυτοκίνητο για «ψύλλου πήδημα». Δεν είναι τυχαίο που η Ελλάδα είναι πρώτη στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για αστικές μετακινήσεις μικρότερες του 1 χιλιομέτρου! Η κυκλοφοριακή συμφόρηση είναι στενά συνδεδεμένη με την ποιότητα ζωής: πόλεις χωρίς κυκλοφοριακά προβλήματα είναι πόλεις με υψηλούς δείκτες ποιότητας ζωής, ενώ οι χρονοαποστάσεις αποτιμούνται πλέον σε χρήμα επηρεάζοντας οικονομικές αποδόσεις και την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων».

«Εναπόκειται πλέον στους νέους δημοτικούς άρχοντες-τόνισε η κ. Θεολογίτου- να προωθήσουν μια συστηματική και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα βιώσιμης αστικής ανάπτυξης και κινητικότητας. Αν και τα νησιωτικά αστικά κέντρα υποφέρουν περισσότερο από τα ηπειρωτικά, αφού έχουν ν’ αντιμετωπίσουν εκτός από τα γνωστά προβλήματα χωροταξίας και έντονα προβλήματα εποχικότητας των μεταφορών, η Ευρώπη είναι γεμάτη από επιτυχημένα παραδείγματα διαχείρισης αστικού χώρου. Η εξωστρέφεια και η δικτύωση είναι λοιπόν επιβεβλημένες για την συγκροτημένη ανταλλαγή εμπειριών και εφαρμογή πιλοτικών ενεργειών που θα μπορούσαν να καταλήξουν σε συγκεκριμένες πολιτικές. Δεν είναι τυχαίο που η «ευρωπαϊκή εβδομάδα κινητικότητας» συντονίζεται από 3 ευρωπαϊκά δίκτυα πόλεων, ενώ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συμμετέχει ως υποστηρικτής και συγχρηματοδότης μιας πολιτικής που έχει πλέον χαρακτήρα τοπικής διακυβέρνησης».