Αρχική Νέα Τοπικά ΛΑΣ: για την απευθείας ανάθεση του έργου του νέου λιμανιού

ΛΑΣ: για την απευθείας ανάθεση του έργου του νέου λιμανιού

7


 

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Αγ. Πρωτ. σχετικά με τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας τόσο από μερίδα του τύπου , όσο και από καταγγελίες συνδικαλιστικών οργάνων για τα έργα που αναλαμβάνει η «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ» στο νησί μας αλλά και στην περιφέρεια του Β. Αιγαίου, από την οποία παίρνει τη μερίδα του λέοντος των έργων έχει να παρατηρήσει τα εξής:

  1. Αυτός στην πράξη είναι ο νόμος Καλλικράτης. Να διαχειριστεί άμεσα ζεστό χρήμα του χειμαζόμενου ελληνικού λαού για να το δώσει στις μεγαλοκατασκευαστικές εταιρείες για να αυγατίσουν τα κέρδη τους.
  2. Αυταπάτες δεν πρέπει να υπάρχουν σε κανέναν για το γεγονός ότι το  ΕΣΠΑ και τα δισεκατομμύρια που μοιράζει- πρόκειται για ιδρώτα των ευρωπαϊκών λαών και φυσικά του ελληνικού- θα συγκεντρωθούν στα χέρια της ολιγαρχίας του πλούτου με τον κλασικό τρόπο που δεν είναι άλλος από το να συνθλίβει τους  μικρούς και αυτοαπασχολούμενους και να τους μετατρέπει σε «κολίγους» στην υπηρεσία του.
  3. Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Αγ. Πρωτ. υπηρετεί την ανάπτυξη που στο κέντρο της έχει την εξουσία του Λαού, τα συμφέροντα των εργαζομένων που είναι και οι αποδέκτες των όποιων δημόσιων  έργων των οποίων η χρήση πρέπει να γίνεται με δωρεάν υπηρεσίες , προς όφελός τους και στα πλαίσια ενός κεντρικού σχεδιασμού που θα κινητοποιεί όλες τις υπάρχουσες δυνατότητες του τόπου και του επιστημονικού του δυναμικού με διαφάνεια, ελαχιστοποιημένο κόστος και εργατικό έλεγχο.
  4. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και οι στυλοβάτες της ΛΑΟΣ και ΝΔ, γύρω από τα μεγάλα έργα-μεγάλα για την κερδοφορία της ολιγαρχίας- έχουν στήσει γλέντι στο σβέρκο του λαού μας, δημαγωγούν και προσπαθούν να υφαρπάξουν την ψήφο του με κάθε μέσο, χρησιμοποιώντας και τους βαστάζους της πολιτικής τους όπως οι κ.κ Λαμπρινούδης και Χαλιορής, που τα θεωρούν όλα αυτά ορόσημα της πολιτικής τους.

Απαιτείται λοιπόν σθεναρή απάντηση οργής και λαϊκής δύναμης στις εκλογές στις 7 Νοέμβρη που θα βάζει τέρμα στο τρελό φαγοπότι σε βάρος του λαού και που θα καθίζει την κάθε «ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΕ» στον πάγκο της.