Αρχική Νέα Τοπικά ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΗΨΗ: Σε ποια ερείπια θα χτιστεί η ανάπτυξη;

ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΗΨΗ: Σε ποια ερείπια θα χτιστεί η ανάπτυξη;

7

 

“Σε ποια ερείπια θα χτιστεί η ανάπτυξη;”, θέτει το ερώτημα η ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΗΨΗ σε σχετικό δελτίο τύπου που αφορά την ΕΝΑ Χίου και την πρόσφατη απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.
Συγκεκριμένα αναφέρει:

 

 “Η υποχρεωτική μετεξέλιξη των Αναπτυξιακών Επιχειρήσεων της Αυτοδιοίκησης σε Εταιρείες Κοινωφελούς σκοπού εμπόδισε ευτυχώς για το τρέχον έτος την αλόγιστη κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος. Η πρόσφατη απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Χίου να ενισχύσει με το τέχνασμα της δήθεν αύξησης κεφαλαίου κατά 150.000 ευρώ την ΕΝΑ Χίου για την αποπληρωμή μέρους των οφειλών της, ακόμα και για μισθοδοσίες, είναι ενδεικτική και υποκρύπτει την αγωνία για τις αποκαλύψεις τη δύσκολη επόμενη μέρα.

Η διαχείριση των δήθεν Αναπτυξιακών Εταιρειών ως αποκλειστικών εργαλείων ρουσφετολογικής πολιτικής είχε ως φυσική συνέπεια να εξηγείται απόλυτα η στασιμότητα στον ορισμό ενός σύγχρονου πλαισίου ανάπτυξης για τον τόπο και ενδεχόμενα παραδίδει ως βαριά κληρονομιά στον υπό σύσταση Δήμο χρέη και οφειλές άγνωστης σήμερα έκτασης.

Η ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΗΨΗ επίσημα ζητά, για να έχουν πλήρη και σαφή εικόνα των υποχρεώσεων που θα κληθεί η νέα δημοτική αρχή να αναλάβει από 1ης Ιανουαρίου 2011, τόσο η ίδια και οι συνδυασμοί που θα λάβουν μέρος στις εκλογές όσο κυρίως οι πολίτες της Χίου, να κατατεθούν αναλυτικά:

* όλα τα οικονομικά δεδομένα των Αναπτυξιακών Επιχειρήσεων του νομού,

* στοιχεία για το προσωπικό που εργάζεται σ’ αυτές

* ποια προγράμματα έχουν αυτή την περίοδο σε εξέλιξη

* ο σχεδιασμός που υπάρχει για κάθε μια από αυτές ενόψει «Καλλικράτη».Το συντονιστικό ρόλο της αναγκαίας αυτής απογραφής θα μπορούσε κάλλιστα να αναλάβει η ΤΕΔΚ Νομού Χίου, αλλά πρέπει να πεισθεί και η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση (παρότι δεν το οφείλει βάσει του νόμου Καλλικράτη) να ρίξει φως και εκείνη στην ως τώρα σκοτεινή λειτουργία της ΕΝΑ Χίου.

Η ατολμία του υπάρχοντος αυτοδιοικητικού προσωπικού να υπερβεί τις προσωπικές του πολιτικές και έγκαιρα να συνενώσει τις Εταιρείες με κοινό καταστατικό σκοπό την Ανάπτυξη δεν μπορεί να καθηλώνει χρονικά τον τόπο.

Ο νέος Δήμος επιβάλλεται να έχει από την πρώτη στιγμή στα χέρια του όλα τα σωστά δεδομένα των υποχρεώσεων και των δυνατοτήτων του. Ας αναλάβουν την ευθύνη να τον στηρίξουν οι συμμετέχοντες στα Διοικητικά Συμβούλια των Αναπτυξιακών Εταιρειών, για να αποδείξουν στην κοινή γνώμη ότι αντιλαμβάνονται πρώτοι την ανάγκη νέας, διαυγούς λειτουργίας”, καταλήγει το δελτίο τύπου της  ΝΕΑΣ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ που καταλήγει με το γνωστό πλέον μότο της:

 “ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ
και κάποιος έχει την ευθύνη”.