Αρχική Νέα Τοπικά Διεθνές συμπόσιο για τα τροχαία

Διεθνές συμπόσιο για τα τροχαία

5

Διεθνές Συμπόσιο με θέμα «Οδική Ασφάλεια-Ευρωπαϊκή Πραγματικότητα και Προοπτικές. Μια Νέα Διεπιστημονική Προσέγγιση» πραγματοποιείται στη Χίο 24-25 Σεπτεμβρίου.

Στο Συμπόσιο θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα έρευνας του πανεπιστημίου Αιγαίου που πραγματοποιήθηκε τα τελευταία 2 χρόνια στο νησί σχετικά με τα τροχαία ατυχήματα και που είχε σαν στόχο να εντοπιστούν οι κυριότεροι λόγοι που οδήγησαν σε αυτά.

Μάλιστα  λόγω της συμμετοχής της Τομεακής Επιτροπής Ψυχικής Υγείας Χίου, εντάχθηκαν στη διεπιστημονική προσέγγιση και καινοτόμα θέματα που αφορούν την ψυχική υγεία και την αμφίδρομη σχέση τροχαίου ατυχήματος και οδικής ασφάλειας.

Τμήμα της ερευνητικής αυτής προσπάθειας, στην οποία συμμετέχει και το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», απέσπασε μάλιστα το Χάλκινο ερευνητικό βραβείο σε σχετική εκδήλωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο συμπόσιο, που ξεκινά στις 2.30 μ.μ. σήμερα Παρασκευή στο ΟΜΗΡΕΙΟ Πνευματικό Κέντρο Δήμου Χίου, συμμετέχουν διακεκριμένοι επιστήμονες από την Ελλάδα καθώς και από διακεκριμένα Πανεπιστήμια της αλλοδαπής όπως το  Royal Institute of Technology της Στοκχόλμης, η Πολυτεχνική σχολή ECOLE της Λοζάνης, το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, και το Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Ισραήλ.