Αρχική Απόψεις Aρθρα Γιάννης Βορριάς: ΓΙΑΤΙ «μένουμε» ΧΙΟ

Γιάννης Βορριάς: ΓΙΑΤΙ «μένουμε» ΧΙΟ

93

 

                                                                        Χίος,
                                                                           Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2010

     ΑΡΘΡΟ Γιάννη Βορριά

 

   

      ΓΙΑΤΙ «μένουμε» ΧΙΟ

 

 

       Με την Χίο έχω  και θα έχω πάντα, σχέση σεβασμού και τιμής. Είναι μία σχέση που την προσομοιάζω με την επαγγελματική μου σχέση με το Πολεμικό Ναυτικό. Ένα χώρο που είναι ιδιαιτέρων απαιτήσεων και απαιτεί αποκλειστική απασχόληση, σεβασμό στους θεσμούς, ευσυνειδησία, υποταγή, υψηλή ποιότητα εργασίας, αξιόπιστη  συμπεριφορά και πίστη στο σκοπό. Έχω λοιπόν μία ιδιαίτερη επαγγελματική κουλτούρα που με κάνει συνειδητά να λέω ότι τα πάντα γίνονται, είναι μόνο θέμα να το θες ή όχι..

        Έτσι, έκανα την αυτοκριτική μου κοιτώντας την «επόμενη μέρα» με την αυτοπεποίθηση που μου δίνει η εμπειρία μου σε ένα πολύπλοκο διοικητικά και υψηλής ευθύνης χώρο και επιβεβαίωσα για άλλη μία φορά ότι πρέπει να είσαι πρόθυμος να δώσεις πολλά για να κάνεις πολλά. Και είναι πάρα πολλά αυτά που χρειάζεται ο απλός δημότης, ο οικονομικά ευάλωτος, ο άνεργος νέος και ο εξαθλιωμένος συνταξιούχος,  ειδικά στο άδικο, απρόσωπο και απάνθρωπο οικονομικό περιβάλλον που ζούμε.

       Ο «Καλλικράτης» είναι ένα φιλόδοξο σχέδιο που «ομολογεί» ότι υπάρχουν σοβαρές ατέλειες/αδυναμίες  στους υφιστάμενους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και προσβλέπει μέσω της  αναγκαίας αναδιάρθρωσης/ μεταρρύθμισης  την εισαγωγή καινοτόμων διοικητικών εργαλείων και μεθόδων διοίκησης προκειμένου να  εξασφαλίσει την απλοποίηση των διοικητικών διαδικασιών,  την  ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας και των ιδιωτικών επενδύσεων στην Ελληνική περιφέρεια, την ανάδειξη του ρόλου της κοινωνίας των πολιτών, των κοινωνικών οργανώσεων και του εθελοντισμού, τη διεύρυνση της συμμετοχής του πολίτη και την εγγύτητα της διοίκησης στις καθημερινές ανάγκες του.

       Αυτό βέβαια, απαιτεί συντονισμένη προσπάθεια, πλήρη και ενσυνείδητη ανάληψη των ευθυνών του κάθε δημόσιου λειτουργού, από όποια θέση και αν κατέχει. Πέρασαν ανεπιστρεπτί οι εποχές που η δουλειά του Δημάρχου ήταν προσωποπαγής. Δεν γίνεται πλέον χωρίς τη συντονισμένη προσφορά των ικανοτήτων των δημοτικών υπηρεσιών να εξυπηρετείται άμεσα ο δημότης, ακόμα και στο πιο απομακρυσμένο σημείο του νησιού, να ασκούνται επαρκώς οι εκατοντάδες  πλέον αρμοδιότητες και εξουσίες επί των διαφόρων φορέων, να υλοποιούνται έργα πνοής, να ελέγχονται ποιοτικά οι παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους δημότες, να παρακολουθούνται  δημόσια και κοινοτικά προγράμματα, χωρίς τους κατάλληλους δημόσιους λειτουργούς σε κατάλληλες για τα προσόντα και το ήθος τους, θέσεις.

       Εδώ λοιπόν, τα πρόσωπα, έχουν την σημασία τους. Χωρίς αλαζονεία, χωρίς ταξίματα, χωρίς συμφωνίες «κάτω από το τραπέζι»  αλλά με ήθος, με γνώση του ύψους των ευθυνών που αναλαμβάνουν, με ταπεινότητα και σύνεση, με αποθέματα  σθένους, με ευρύτητα  στις επιλογές τους, με απέραντη διάθεση συνεργασίας και δημοκρατικής συμπεριφοράς.

       Αυτά τα σπάνια προσόντα βρήκα στο πρόσωπο του Γιάννη Χαλλιορή και τον εμπιστεύτηκα για να συμπορευτούμε  στην οργάνωση του νέου Δήμου, της Χίου μας.

      Είμαι έτοιμος να προσφέρω τα μέγιστα  και περιμένω όλοι μας να συμβάλλουμε  στην διαμόρφωση της «ΝΕΑΣ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ»  στα δρώμενα του τόπου μας.

 

        Γιάννης Βορριάς.

       Αντιναύαρχος (Μ) ε.α. Π.Ν.

       Υποψήφιος για την τοπική αυτοδιοίκηση.

        Με τον συνδυασμό «ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΗΨΗ».

        Με υποψήφιο Δήμαρχο το Γιάννη Χαλλιορή.