Αρχική Απόψεις Aρθρα Αργυρώ Κοντού: Μέχρι που φθάνουν τα όρια του νεοσύστατου Δήμου Χίου και...

Αργυρώ Κοντού: Μέχρι που φθάνουν τα όρια του νεοσύστατου Δήμου Χίου και της ανοχής μας;

7

Μέχρι που φθάνουν τα όρια του νεοσύστατου Δήμου Χίου και της  ανοχής μας;

 

(Της Αργυρώς Κοντού)

    Είναι μερικές φορές, που αναρωτιέται κανείς, αν αυτά που ακούει ειπώθηκαν πράγματι ή μήπως εντάσσονται στη σφαίρα της φαντασίας  και έχει αυταπάτες.

    Ακούμε να γίνεται πολύς  λόγος για ανάπτυξη, τουριστική προβολή, για υπηρεσίες πρόνοιας και γενικώς άσκηση εξουσίας ανθρωποκεντρικού χαρακτήρα.

    Δεν μας διευκρίνισαν όμως, μέσα σε ποια όρια γεωγραφικά θα υλοποιηθούν όλα αυτά; Αποδέχτες των ευεργετικών αποτελεσμάτων αυτής της τακτικής θα είναι όλοι οι κάτοικοι  του νέου Δήμου, ανεξαρτήτως χιλιομετρικής απόστασης από το κέντρο του;

    Νομίζω ότι η απάντηση που έχουμε να δώσουμε  εμείς οι δημότες Αμανής, θα είναι διαφορετική από εκείνη που έχει να δώσει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και υποψήφια δημοτική αρχή. Ή μάλλον για να μη γίνομαι και άδικη, προεκλογικά όλοι τα  ίδια θα λέμε.

    Είναι γνωστό σε όλους η πολιτική και η τακτική που ακολουθεί μέχρι σήμερα η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και που σήμερα προσπαθεί να μας πείσει ότι «το καλό του τόπου» θα είναι να αναλάβει στις 8 Νοεμβρίου και πάλι τα ηνία.

    Μία απορία έχουμε όσοι είμαστε ακόμα νοήμονες: τι είναι αυτό που τους κρατά μέχρι σήμερα «δεμένα» τα χέρια και δεν έχουν κάνει όλα όσα υπόσχονται ότι θα κάνουν την επομένη των εκλογών; Τι θα αλλάξει; Τα πρόσωπα; Πάλι τα ίδια θα είναι. Οι αντιλήψεις; Μα κι αυτές ταυτίζονται με τα πρόσωπα. Οι χρηματοδοτήσεις; Μα τώρα καλύπτονται πίσω από τη δικαιολογία, ότι εξ’ αιτίας της κρίσης μειώθηκαν τα  κονδύλια. «Αύριο θα έχουν περισσότερα;»

    Ή μη μου πείτε ότι ξαφνικά η Αμανή θα γεμίσει από μονίμους κατοίκους(ίσως μετοικήσουν οι Τούρκοι γείτονές μας, που τόσο πρόθυμα προσκαλεί ο κύριος Νομάρχης και αύριο μας πει ότι μέχρι και κατοίκους σας έφερα!!!), οπότε θα είναι πόλος έλξης για συχνότερες επισκέψεις των αιρετών. Γιατί τώρα, μόνο στα πανηγύρια που «πέφτουν» παραμονές των εκλογών τους βλέπουμε. Φανταστείτε τώρα με τον «Καλλικράτη» που η θητεία θα είναι πενταετής, κάθε πότε θα εμφανίζονται. «Ευτυχώς» το κενό θα το καλύπτουν οι κηδείες. Όλο και σε κάποια θα εμφανίζονται για τα μάτια του κόσμου (κι αν έχει και μεγάλο σόι ο εκλιπών…).

    Επομένως, αδικαιολόγητα κατακρίνω την αντινομάρχη μας, η οποία σε παρουσίαση προτάσεων για την τουριστική προβολή του νησιού μας από τo CIMA, στην προσπάθειά της να υπεραμυνθεί την κριτική που ασκήθηκε στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χίου για την εγκατάλειψη της Βορειοδυτικής Χίου και την ανυπαρξία συγκοινωνίας με το κέντρο, απάντησε ότι δεν αξίζει τον κόπο να μπει λεωφορείο εκεί πάνω γιατί πέντε ψυχές ζουν όλο το χρόνο εκεί!!!

    Κινείται και η ίδια στη λογική του Νομάρχη μας ( η σωστότερη κτητική αντωνυμία θα ήταν «σας» αφού για την Αμανή είναι ανύπαρκτος), ότι δηλαδή: τι να ασχολούμαστε μ’ αυτούς εκεί πάνω, 500 σταυροί είναι όλοι κι όλοι.

    Ναι, είμαστε 500 οι οποίοι κουβαλάμε το δικό μας σταυρό, μόνοι μας. Γιατί η αδιαφορία η δική σας μας έκανε να είμαστε  κάθε χρόνο και λιγότεροι.

   Σεβόμαστε δε τον ιδρώτα των παππούδων μας, προκειμένου να δαμάσουν τα άγρια βουνά για να ζήσουν  τις φαμίλιες μας.

    Στην Αμανή και τα χωριά της όμως έρχονται όλοι, Έλληνες και ξένοι, για να αναζωογονηθούν , να ξαναβρούν τον εαυτό τους που τα μεγάλα αστικά κέντρα αλλοιώνουν.

    Η Αμανή, χρόνια τώρα προσφέρει απλόχερα σε όλους.

    ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ. Εδώ, εξαντλούνται τα όρια της ανοχής μας. Εκεί ακριβώς που φτάνουν μέχρι σήμερα τα όρια του ευνοημένου Δήμου. Λίγο πριν τις στροφές του Αίπους.

ΜΕΤΑ….;!!!!