Αρχική Νέα Τοπικά Ναυτιλιακή εκπαίδευση και ναυτιλιακή πολιτική- Δήλωση Κ. Μουσουρούλη

Ναυτιλιακή εκπαίδευση και ναυτιλιακή πολιτική- Δήλωση Κ. Μουσουρούλη

25

“Ναυτιλιακή εκπαίδευση και ναυτιλιακή πολιτική”, σημειώνει σε σχετικό δελτίο τύπου ο βουλευτής της ΝΔ Κωστής Μουσουρούλης σημειώνοντας χαρακτηριστικά 4 σημεία:

  1.    Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, 22.9.2010: «Η πολιτεία είναι αποφασισμένη να στηρίξει τους ναυτικούς και να προσφέρει στη ναυτιλία μας στελέχη, των οποίων οι δεξιότητες, η γνώση και η εμπειρία εξελίσσεται και αναβαθμίζεται».

  2.    Απαντήσεις των αρμοδίων Υπουργείων στην Ερώτηση του Κωστή Μουσουρούλη (ΑΠ 13054/13-7-10) για τη μείωση των εισακτέων στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ), κατά 346 (από 1.336, το 2009, σε 990, το 2010 ): Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων: Αναρμόδιο. Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη: Αναρμόδιο. Πρώην Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας: ΔΕΝ απάντησε.

  3.    Κέντρα Επιμόρφωσης Στελεχών Εμπορικού Ναυτικού (ΚΕΣΕΝ): Τα προγραμματισμένα για τις 3 Σεπτεμβρίου μαθήματα για τους Α΄ Μηχανικούς δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη, για τους Β΄ Μηχανικούς ξεκίνησαν μετ’ εμποδίων στις 15 Σεπτεμβρίου, λόγω ελλείψεων διδακτικού προσωπικού.

  4.    Ανασχηματισμός της Κυβέρνησης και δημιουργία Υπουργείου Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας στις 7.9.2010: Δέκα επτά (17) μέρες μετά δεν έχουν καθοριστεί οι αρμοδιότητες και δεν έχει ορκιστεί ο κ. Υπουργός και η κα Υφυπουργός.

 Ο Κωστής Μουσουρούλης, με αφορμή τα παραπάνω, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 « Μία σοβαρή, ολοκληρωμένη και συνεπής ναυτιλιακή πολιτική έγινε δυστυχώς ζητούμενο, για τη χώρα μας, την πρώτη ναυτική δύναμη στον κόσμο. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Είναι θέμα ευθύνης.»