Αρχική Μαστίχα Περιμένοντας την ένταξη του Μουσείου Μαστίχας, αναδημοσίευση

Περιμένοντας την ένταξη του Μουσείου Μαστίχας, αναδημοσίευση

11

Περιμένοντας την ένταξη του Μουσείου Μαστίχας

 Ιδιαίτερα κρίσιμη θα είναι η επόμενη βδομάδα για την τύχη του Μουσείου Μαστίχας που η Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Ίδρωμα Ομίλου Τραπέζης Πειραιώς θα διεκδικήσει την ένταξή του στο ΕΣΠΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «ΣΥΝΗΓΟΡΟΥ» μετά τις 20 Σεπτεμβρίου πρόκειται να ανοίξει το πρόγραμμα Επιχειρηματικότητας & Ανταγωνιστικότητας του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας.

Με δεδομένο ότι το Μουσείο Μαστίχας είναι ένα έργο ώριμο, που μπορεί άμεσα να ξεκινήσει, στηρίζεται απ’ όλη την τοπική κοινωνία, αλλά κυρίως είναι στη φιλοσοφία της Κυβέρνησης που θέλει ανάπτυξη του τουρισμού με αξιοποίηση των πολιτιστικών ιδιαιτεροτήτων και προϊόντων του κάθε τόπου, θεωρείται σίγουρο ότι θα ενταχθεί.

Το γεγονός δε ότι με τον πρόσφατο ανασχηματισμό βρέθηκε υπεύθυνος υφυπουργός για την πορεία του ΕΣΠΑ στο Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, ένας παλιός γνώριμος της Χίου, ο Κυκλαδίτης βουλευτής και πρώην Νομάρχης Χίου Παναγιώτης Ρήγας, πιστεύεται από την ΕΜΧ ότι το συγκεκριμένο έργο, με προϋπολογισμό της τάξης των 8 εκατομμυρίων ΕΥΡΩ, θα αντιμετωπιστεί με ιδιαίτερη προσοχή.

Σε άρθρο του πριν από 14 ακριβώς μήνες, ο πρόεδρος της ΕΜΧ Κώστας Γανιάρης, σημείωνε ότι

 «…    Η υλοποίηση ενός τέτοιου έργου μόνο οφέλη θα φέρει στο νησί και θα λειτουργήσει πολλαπλασιαστικά στους ρυθμούς ανάπτυξης του. Οι τοπικές αρχές δείχνουν να αντιλαμβάνονται τα σημαντικά οφέλη που θα προκύψουν για την Χίο από την λειτουργία του Μουσείου.
     Μοναδικό ζητούμενο η πολιτική βούληση των κυβερνόντων.
     Ευελπιστώ πως υπάρχει και θα εκδηλωθεί».

Έστω και ένα χρόνο μετά, συμπληρώνουμε εμείς!

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: Ο ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ του Βορείου Αιγαίου (24/9/2010)- εβδομαδιαία περιφερειακή εφημερίδα.