Αρχική Νέα Τοπικά Εθελοντική Ομάδα Δράσης- το Κάστρο της Χίου: συμμετέχουμε σε κάθε σύννομη διαδικασία...

Εθελοντική Ομάδα Δράσης- το Κάστρο της Χίου: συμμετέχουμε σε κάθε σύννομη διαδικασία καθαρισμού του Κάστρου

7

 

Τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας  Δράσης ‘Το Κάστρο της Χίου- Ένας Χαμένος Παράδεισος’, επιθυμούν να εκδηλώσουν την αισιοδοξία και την ευχαρίστησή τους για το ενδιαφέρον από εκπροσώπους τοπικών φορέων, σχετικά με την απαράδεκτη και χρονίζουσα κατάσταση στο χώρο του Κάστρου και των τειχών του”, αναφέρει σε σχετικό δελτίο τύπου η Εθελοντική Ομάδα  Δράσης και τονίζοντας ότι από τον Αύγουστο έχουν θέσει το αίτημα του καθαρισμού στην 3η ΕΒΑ σε συνεργασία με άλλες εθελλοντικές ομάδες Δήμο Χίου και Αρχαιολογία.
Ως προτεινόμενη ημερομηνία είναι η 10η Οκτωβρίου.

Ελπίζουμε το ενδιαφέρον αυτό να έχει διάρκεια και να υποδηλώνει τη διάθεση για  την κατανόηση και μελέτη των προβλημάτων, καθώς και  τη διάθεση για συνεργασία, συλλογικότητα και αποτελεσματικότητα στην ριζική αντιμετώπισή τους, για την προστασία και βελτίωση του Κάστρου και του οικισμού του, την βελτίωση των σχέσεων και της επισκεψιμότητας του πληθυσμού της πόλης και της νήσου σε σχέση με το Κάστρο, την ωφελιμότητα της ανάδειξης του σε σχέση με τον τουρισμό του νησιού, την προβολή του νησιού μας ως πολιτισμένου τόπου με πολιτισμένους κατοίκους και φορείς που ενδιαφέρονται και προσπαθούν.

Η  Εθελοντική Ομάδα  Δράσης ‘Το Κάστρο της Χίου- Ένας Χαμένος Παράδεισος’, έχοντας κάνει ενέργειες και καταθέτοντας αίτηση προς την 3η Ε.Β.Α.  από την 5/8/2010 (Αρ. Πρωτοκ. 2621), για καθαρισμό περιοχών των τειχών του Κάστρου σε συνεργασία με τις ομάδες εθελοντών «Όμικρον» και «Έλιξ», υπηρεσίες του Δήμου και με συμμετοχή υπαλλήλων της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, με προτεινόμενη ημερομηνία την 10η Οκτωβρίου 2010, δηλώνει την πρόθεση για εθελοντική προσφορά και συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς, αρκεί οι ενέργειες να είναι σύννομες και οργανωμένες, να συντελούν στην βελτίωση και ανάδειξη του  Κάστρου και να μη δημιουργούν περισσότερα προβλήματα από τα υπάρχοντα.

Ευχόμαστε να αυξάνεται συνεχώς το ενδιαφέρον και οι προσπάθειες, όλων των κατοίκων του νησιού –αλλά και εκτός -καθώς η αξιοποίηση και ο σεβασμός χώρων ιστορικής, αρχιτεκτονικής, πολιτιστικής σημασίας βαρύνει όλους μας.