Αρχική Νέα Τοπικά Δήλωση Αντ. Κοτσακά: αποχώρηση από τη διεκδίκηση της θέσης αντιπεριφερειάρχη

Δήλωση Αντ. Κοτσακά: αποχώρηση από τη διεκδίκηση της θέσης αντιπεριφερειάρχη

11
 
Ασάφειες και περιορισμένες δυνατότητες προσφοράς από τη θέση του αντιπεριφερειάρχη, διαπιστώνει ο πρώην Υπουργός Αντώνης Κοτσακάς δηλώνοντας ότι αποχωρεί από την διεκδίκηση της συγκεκριμένης θέσης στο ψηφοδέλτιο του Νάσου Γιακαλή. Οπως σημειώνει, διερευνώντας τις τελευταίες ημέρες το θέμα διαπίστωσε ότι είναι περιορισμένες οι δυνατοτήτες που παρέχει η συγκεκριμένη θέση για την υλοποίηση σημαντικών στόχων για το νησί.
Αναλυτικά αναφέρει:
 
Αγαπητοί συμπατριώτες
Πριν λίγες μέρες είχα δηλώσει, ότι θέλω να σκεφτώ και να εξετάσω διάφορες παραμέτρους, προκειμένου να αποδεχτώ ή όχι, ενδεχόμενη υποψηφιότητά μου για τη θέση του αντιπεριφερειάρχη, γιατί δεν είχα πεισθεί για την αποτελεσματικότητα του θεσμού.
Εχοντας ξεκαθαρίσει εδώ και αρκετά χρόνια, ότι δεν με ενδιαφέρει το Κοινοβούλιο, εξεδήλωσα την πρόθεσή μου, να εμπλακώ στα της Αυτοδιοίκησης στα πλαίσια της διοικητικής μεταρύθμισης.
Ομως η γενικότερη πολιτική και οικονομική κατάσταση της χώρας όπως εξελίσσεται. Η απαξίωση της πολιτικής και των πολιτικών. Τα αδιέξοδα, που έχουν διαμορφωθεί για τα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα. Η δικαιολογημένη απόριψη, από τους νέους κάθε μορφής συλλογικής δράσης και η ιδιώτευση, δεν αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας.
Διερευνώντας τις τελευταίες ημέρες τις δυνατότητες για υλοποίηση σημαντικών στόχων για το νησί μας, διαπίστωσα ασάφειες και περιορισμένες δυνατότητες προσφοράς από τη θέση του αντιπεριφερειάρχη.
Επειδή το ΠΑΣΟΚ πρόκειται τις επόμενες ημέρες να προχωρήσει -επιτέλους- στην επιλογή του υποψήφιου, καθιστώ έγκαιρα σαφές, ότι δεν θα είμαι υποψήφιος, ευχόμενος την καλύτερη επιλογή.
Θέλω να ευχαριστήσω όλους εκείνους, που με διάφορους τρόπους, μου εξεδήλωσαν την εμπιστοσύνη τους και να τους διαβεβαιώσω ότι θα είμαι πάντα παρών και μάχιμος, για τον τόπο μας και για τις αρχές τις αξίες και την ιδεολογία που υπηρέτησα σε όλη μου τη ζωή. Σε τυχόν απορίες και ερωτηματικά, που μπορεί να προκύψουν για την επιλογή μου αυτή, από τους πολίτες και τα ΜΜΕ θα απαντήσω μετά τις εκλογές.
       
   27 Σεπτεμβρίου 2010                                ΑΝΤΩΝΗΣ   ΚΟΤΣΑΚΑΣ