Αρχική Νέα Τοπικά Ενέργειες για διοργάνωση Τηλεμαραθώνιου Αγάπης για τα Ζωα

Ενέργειες για διοργάνωση Τηλεμαραθώνιου Αγάπης για τα Ζωα

5

 

 

Τηλεμαραθώνιος Ενημέρωσης και Αγάπης για τα Ζώα

Σεπτέμβριος 2010

 

 

 Αγαπητοί φίλοι,

 

 

 

Σε λίγον καιρό συμπληρώνουμε δύο χρόνια από την στιγμή που ξεκινήσαμε την προσπάθεια για την οργάνωση ενός Τηλεμαραθώνιου αγάπης και ενημέρωσης για τα ζώα. Ήμασταν μόνο μερικοί εθελοντές στην αρχή, που βοηθούσαν και εξακολουθούν να βοηθούν αδέσποτα πλάσματα, ταλαιπωρημένες ψυχές που βρίσκονται στον δρόμο και υποφέρουν, από την συμπεριφορά των συνανθρώπων μας, από την ουσιαστική αδιαφορία της πολιτείας, από την αναλγησία που διακρίνει την σύγχρονη κοινωνία μας….. από τα συνεχή πια περιστατικά ωμής βίας και βαναυσότητας εις βάρος τους.

 Από την αρχή προσπαθήσαμε να προωθήσουμε την ιδέα μας, να την διευρύνουμε για όλα τα ζώα, (καί συντροφιάς καί της άγριας φύσης) δημιουργώντας με συμμετοχικό τρόπο ένα σχέδιο προτάσεων και αιτημάτων για να πετύχουμε μια κρίσιμη «μάζα», ένα σοβαρό κοινωνικό σύνολο με κύρος, αποτελούμενο από εθελοντές, εθελοντικές ομάδες, φιλοζωικά σωματεία, ειδικούς επιστήμονες, φιλόσοφους, ανθρώπους της εκκλησίας, δημόσια πρόσωπα – έναν σχηματισμό που έλλειπε από την Ελληνική κοινωνία. Εκείνο τον σχηματισμό ο οποίος  θα μπορούσε αφ’ ενός να προκαλέσει το ενδιαφέρον των μέσων μαζικής ενημέρωσης για την πραγματοποίηση του Τηλεμαραθώνιου και αφ’ ετέρου να επηρεάσει ουσιαστικά την κοινή γνώμη.

 Μέσα σε αυτά τα δύο χρόνια ο σχηματισμός αυτός εξακολουθεί να μεγαλώνει και να κερδίζει έδαφος με την βοήθεια και την συμμετοχή όλων σας και έχει αποκτήσει πλέον την δική του δυναμική καθώς για πρώτη φορά στην Ελλάδα έχουμε την συμμετοχή και την στήριξη τόσων εξεχόντων δημοσίων προσώπων.

 Παρά το γεγονός ότι η οικονομική και κοινωνική συγκυρία  μέσα σε αυτά τα δύο χρόνια έχει αλλάξει προς το χειρότερο και δυσκολεύει την προσπάθειά μας, οι  πρώτες επαφές με όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας έχουν πραγματοποιηθεί με την αποστολή επιστολών και έχουν γίνει και ορισμένες τηλεφωνικές συνεννοήσεις. Αυτήν την στιγμή βρισκόμαστε στην αναμονή των απαντήσεων των υπευθύνων των τηλεοπτικών σταθμών. Παράλληλα έχουμε έρθει σε επαφή με πολλούς ραδιοφωνικούς σταθμούς σε όλη την Ελλάδα για να μας διαθέσουν κάποια λεπτά ομιλίας στις 4 Οκτωβρίου που είναι η ημέρα των ζώων και ήδη έχουμε την θετική ανταπόκριση από δύο προς το παρόν ραδιοφωνικούς σταθμούς.

 Θεωρούμε ότι η πραγματοποίηση του Τηλεμαραθώνιου είναι πλέον μια υπόθεση που μπορεί μεν να μην πραγματοποιηθεί άμεσα, στις 4 Οκτωβρίου, καθώς η γενικότερη κοινωνική συγκυρία δεν είναι ευνοϊκή, όμως πιστεύουμε ότι έχει πλέον δρομολογηθεί. Θα φροντίσουμε βέβαια να γίνει ο  Τηλεμαραθώνιος το συντομότερο δυνατό. Για τον σκοπό αυτό θα χρειαστεί να δείξουμε επιμονή όπως έχουμε κάνει μέχρι τώρα, καθώς οι μέχρι τώρα προσπάθειές μας στα πλαίσια των δυνατοτήτων μας φαίνεται να κερδίζουν έδαφος στην ευαισθησία των ποικίλων υπευθύνων.

 

Με εκτίμηση

Christiana Berg

Himaira – Pet Detective

Τηλ: 6956 032259 – 6939 063535 – himaira7@gmail.com

 

Πάνος Καφφές

Εθελοντής Φιλόζωος

Τηλ: 6972 664033 – panoskaffes@yahoo.gr