Αρχική Απόψεις Aρθρα Λίτσα Λύκου: απάντηση για Αμανή σε άρθρο της Αργ. Κοντού

Λίτσα Λύκου: απάντηση για Αμανή σε άρθρο της Αργ. Κοντού

13

   
   

 “Με αφορμή το άρθρο της κυρίας Κοντού που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στον τοπικό Τύπο, όπου γίνεται αναφορά σε δήθεν «δηλώσεις» που έκανα κατά τις συναντήσεις με το CIMA σχετικά με την συγκοινωνία που συνδέει το κέντρο με την περιοχή της Αμανής, θα ήθελα να διευκρινίσω τα εξής:”, τονίζει σε έγγραφη απάντησή της η αντινομάρχης Λίτσα Λύκου.

“Ουδέποτε δήλωσα ότι «δεν αξίζει τον κόπο να μπει λεωφορείο εκεί πάνω» λόγω του μικρού αριθμού κατοίκων. Κάτι τέτοιο θα ήταν ανεπίτρεπτο και δεν συνάδει με την επαγγελματική πορεία μου όλα αυτά τα χρόνια στον τομέα της τουριστικής προβολής του νομού μας, όσο και την δραστηριοποίησή μου στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Είναι γνωστό ότι το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Α.Ε. είναι ιδιωτικό, και η Ν.Α. Χίου δεν έχει περιθώριο παρέμβασης στην κατάρτιση των δρομολογίων του.

Όσον αφορά τον τομέα της τουριστικής προβολής, στόχος και σκοπός μου πάντα ήταν η ισομερής προβολή και ανάδειξη κάθε περιοχής του νομού μας, αφού κάθε τόπος είναι ξεχωριστός. Αυτό αποδεικνύεται και από τη δουλειά που έχει γίνει ειδικά τα τελευταία χρόνια μέσω της Ν.Α. Χίου και της Ν.Ε.Τ.Π. όπου έχουμε καταβάλει σημαντική προσπάθεια για να αναδείξουμε τα μοναδικά χαρακτηριστικά του νομού μας – και η Αμανή αποτελεί αναμφισβήτητα ένα από αυτά.

Δεν θα μπω στη διαδικασία να αναρωτηθώ για τη σκοπιμότητα και τους στόχους της κυρίας Κοντού. Ευτυχώς, στη μικρή μας κοινωνία είμαστε όλοι γνωστοί και κρινόμαστε για το έργο μας”, καταλήγει η αντινομάρχης και πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής.