Αρχική Νέα Τοπικά Επιστημονική επιτροπή για την Ένταξη της Ισότητας των Φύλων στις Δημόσιες Πολιτικές-...

Επιστημονική επιτροπή για την Ένταξη της Ισότητας των Φύλων στις Δημόσιες Πολιτικές- συμμετοχή της ΓΓ Περιφέρειας

6

                                                                                        

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Στην επιστημονική επιτροπή για την Ένταξη της Ισότητας των Φύλων στις Δημόσιες Πολιτικές (Gender Mainstreaming), του Εθνικού Προγράμματος για την Ουσιαστική Ισότητα των Φύλων 2010-2013, συμμετέχει η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κ. Σοφία Θεολογίτου.

Η Επιστημονική Επιτροπή για την Ένταξη της Ισότητας των Φύλων στις Δημόσιες Πολιτικές (Gender Mainstreaming), αποτελείται από τους:

1.     Μύρια Βασιλειάδου, Κοινωνιολόγος, Γενική Γραμματέας του Ευρωπαϊκού Λόμπι Γυναικών (EWL)

2.     Μαρία Ζερβού, Οικονομολόγος, Προϊσταμένη Τμήματος Τεκμηρίωσης Γενικής Γραμματείας Ισότητας Φύλων

3.     Σοφία Θεολογίτου, Υγιεινολόγος, Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου

4.     Agnes Hubert, Στέλεχος του Bureau of European Policy Advisers (BEPA), Ευρωπαϊκή Επιτροπή

5.     Θανάσης Κανταρζτής, Γενικός Διευθυντής Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης, πρώην Δήμαρχος Καρδίτσας

6.     Αντιγόνη Καράλη-Δημητριάδη, πρώην Γενική Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού

7.     Σταματίνα-Αμαλία Σαρρή, Νομικός, Στέλεχος της Διεύθυνσης Προγραμματισμού, Ανάπτυξης και Πληροφόρησης της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων

8.     Αναστασίας Σωτηριάδου, Διδάκτωρ, Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Ευρωπαϊκής Πολιτικής και Διεθνούς Συνεργασίας της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων

9.     Ευθυμία Χαλατσή, Οικονομολόγος, Στέλεχος της Εθνικής Τράπεζας

10.  Εύη Χατζηβαρνάβα, Κοινωνιολόγος, Διευθύντρια του Τομέα Έρευνας, Σχεδιασμού και Τεκμηρίωσης του Ινστιτούτου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης (ΙΚΠΑ).

 

 

Η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου δήλωσε ότι: «Είναι ιδιαίτερη τιμή για μένα να συμμετέχω στην επιστημονική επιτροπή για την ένταξη της ισότητας των φύλων στις δημόσιες πολιτικές. Στο Εθνικό Πρόγραμμα για την Ουσιαστική Ισότητα των Φύλων προβλέπονται εξειδικευμένες πολιτικές, με στόχο την αντιμετώπιση της ανισότητας των φύλων σε συγκεκριμένα θεματικά πεδία της δημόσιας πολιτικής, αλλά και τη δημιουργία ή ενίσχυση θεσμών, δομών και οργάνων παραγωγής πολιτικών».

Οι παρεμβάσεις υποστηρίζονται από συγκεκριμένα έργα τα οποία σχεδιάστηκαν και εποπτεύονται από μη αμειβόμενες Επιστημονικές Επιτροπές με τη συμμετοχή πανεπιστημιακών, εμπειρογνωμόνων και εκπροσώπων των αρμόδιων φορέων.