Αρχική Νέα Τοπικά «ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ»: σχετικά με την απεργία των ιδιοκτητών...

«ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ»: σχετικά με την απεργία των ιδιοκτητών φορτηγών Δ.Χ.

8

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

 «ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ»

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΦΟΡΤΗΓΩΝ Δ.Χ.

 

Η οικονομική και κοινωνική ζωή των νησιών μας εξαρτάται και επηρεάζεται άμεσα από την ταχύτητα, την  ποιότητα και φυσικά και το ύψος των κομίστρων μεταφοράς εμπορευμάτων, από και προς την ηπειρωτική Ελλάδα. Επόμενο είναι να υπάρχει και άμεσο ενδιαφέρον του εμπορικού κόσμου και των καταναλωτών των νησιών του Βόρειου Αιγαίου για την εξέλιξη της υπόθεσης αφού θίγονται άμεσα από τις συνέπειες των απεργιακών κινητοποιήσεων των ιδιοκτητών φορτηγών Δ.Χ.

 Σαν Περιφερειακή Παράταξη Βορείου Αιγαίου  «Με τους πολίτες κόντρα στον καιρό», έχουμε την άποψη ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, στο όνομα της αναγκαιότητας απελευθέρωσης επαγγελμάτων για δήθεν προστασία του κοινωνικού συνόλου και στο όνομα υπαρκτών προβληματικών καταστάσεων στο χώρο των μεταφορών προσπαθεί να εισάγει και να εδραιώσει και σ’ αυτό τον τομέα την κυριαρχία των μεγάλων υπερεθνικών εταιριών και ταυτόχρονα να σβήσει από το χάρτη τον μικρό και μεσαίο ιδιοκτήτη φορτηγού. Το σχετικό προηγούμενο υπάρχει, είναι η σταδιακή εξαφάνιση των μικρομεσαίων εμπόρων και επαγγελματιών από τη κυριαρχία των υπερεθνικών αλυσίδων super markets. Όμως όπως και στη περίπτωση των αλυσίδων super markets, έτσι και εδώ κερδισμένα από τέτοιες ρυθμίσεις θα βγουν τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, που με τη δημιουργία καρτέλ ακυρώνουν κάθε ενδεχόμενο λειτουργίας του υγιούς ανταγωνισμού και έχουν τελικά τα αντίθετα αποτελέσματα στη διαμόρφωση των τιμών υπέρ των ολίγων και σε βάρος των πολλών.

Με αυτή την έννοια, καλούμε τη κυβέρνηση να εγκαταλείψει το δρόμο του αυταρχισμού, γιατί με τη σκληρή και άκαμπτη στάση της απέναντι στους ιδιοκτήτες φορτηγών επιτείνει το σημερινό αδιέξοδο. Η κυβέρνηση οφείλει να μην προχωρήσει στην εφαρμογή του νόμου αλλά να αναζητήσει λύση κοινά αποδεκτή μέσα από τη συνέχιση του διαλόγου.

Καλούμε και τους συμπολίτες μας να αυτοπροστατευθούν  από τον κίνδυνο του «κοινωνικού αυτοματισμού» και να δουν ότι λύση στα προβλήματά τους είναι η αλλαγή της κυβερνητικής πολιτικής και όχι η αντιπαράθεση μεταξύ των κοινωνικών στρωμάτων που πλήττονται από αυτήν.

 

Μυτιλήνη 1/10/2010

από το γραφείο τύπου του συνδυασμού

«ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ»