Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Ερώτηση Κ. Μουσουρούλη για την ίδρυση της Πολυτεχνικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Ερώτηση Κ. Μουσουρούλη για την ίδρυση της Πολυτεχνικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου

25

Την καθυστέρηση από πλευράς υπουργείου Παιδείας στην απόφαση του Συμβουλίου Ανώτατης Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης για ίδρυση Πολυτεχνικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου επισημαίνουν σε ερώτησή τους οι βουλευτές της ΝΔ Κ. Μουσουρούλης και Σπ. Ταλιαδούρος.
Πιο συγκεκριμένα:

Ο Βουλευτής Ν. Χίου της ΝΔ Κωστής Μουσουρούλης και ο Βουλευτής Καρδίτσας, πρώην Υφυπουργός Παιδείας, Σπύρος Ταλιαδούρος, κατέθεσαν Ερώτηση (Αρ. Πρωτ. 4364/4.10.2010) για την Ίδρυση Πολυτεχνικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου,  την ένταξη των διπλωματούχων μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων στο ΤΕΕ και τη θέσπιση της νέας ειδικότητας Μηχανικών Οικονομίας. 

 Στην Ερώτηση επισημαίνεται ότι ενώ από τις 30/03/2009 το Συμβούλιο Ανώτατης Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης έχει εγκρίνει την ίδρυση Πολυτεχνικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στην οποία θα εντάσσονται τα Τμήματα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων & Συστημάτων, Πληροφοριακών & Επικοινωνιάκων Συστημάτων και Οικονομίας & Διοίκησης και πληρούνται οι όροι και οι προϋποθέσεις για την ποιότητα σπουδών και την ομαλή λειτουργία της Σχολής, η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας δεν έχει προχωρήσει τη  σχετική διαδικασία.

 Επίσης τονίζεται η έντονη ανησυχία που εκφράστηκε από την 15η Σύνοδο Πρυτάνεων Πολυτεχνείων και Κοσμητόρων Πολυτεχνικών Σχολών, που έλαβε χώρα στο Πλωμάρι της Λέσβου τον Ιούνιο, για την καθυστέρηση αυτή.

 Τέλος, στην Ερώτηση επισημαίνεται ότι εκκρεμεί η θέσπιση νέας ειδικότητας Μηχανικών Οικονομίας, στην οποία μπορούν να εντάσσονται οι απόφοιτοι του Τμήματος Μηχανικών Οικονομίας & Διοίκησης που εδρεύει στη Χίο, καθώς και η ένταξη των διπλωματούχων μηχανικών Μηχανολογικής Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων στο ΤΕΕ. Για το θέμα αυτό η 15η Σύνοδος των Πρυτάνεων Πολυτεχνείων πρότεινε ομόφωνα στη Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες.

 Οι δυο Βουλευτές ρωτούν την αρμόδια Υπουργό σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί τόσο για την ίδρυση της Πολυτεχνικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου όσο και την ένταξη των ως άνω μηχανικών στο Τ.Ε.Ε.