Αρχική Νέα Τοπικά Κέρδισαν την αγωγή κατά της Νομαρχίας οι πρώην εργαζόμενοι στην ΤΕΔΒ

Κέρδισαν την αγωγή κατά της Νομαρχίας οι πρώην εργαζόμενοι στην ΤΕΔΒ

16

Δικαιώθηκαν 2 πρώην εργαζόμενοι στην (επίσης) πρώην Τεχνική Εταιρεία Δήμου Βροντάδου στην αγωγή για διαφυγόντα κέρδη κατά της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χίου.

Συγκεκριμένα στη φάση αυτή το δικαστήριο, σύμφωνα με πληροφορίες, αποφάσισε πριν περίπου μία εβδομάδα την καταβολή ποσού 150.000 ΕΥΡΩ στους εργαζόμενους.

Από την πλευρά της βέβαια η Νομαρχία προχώρησε σε έφεση, όμως το δικαστήριο αποδέχθηκε στην ουσία το δίκαιο του αιτήματος των εργαζομένων.

Το μόνο που έχει αλλάξει από τότε, είναι ότι πριν από ένα περίπου μήνα τόσο οι 2 που άσκησαν την αγωγή, όσο και ο τρίτος εργαζόμενος (που έχοντας δεσμευτεί προσωπικά να περιμένει μήπως και ευοδωθεί η πρόσληψη δεν έκανε αγωγή) προσελήφθησαν κανονικά στο Δήμο Ομηρούπολης.

Να θυμίσουμε ότι μετά τη διάλυση της ΤΕΔΒ, το 2007, είχε λάβει απόφαση το Νομαρχιακό Συμβούλιο Χίου να προσλάβει συνολικά 3 άτομα. Οι υπόλοιποι εργαζόμενοι είτε απορροφήθηκαν από το Δήμο Ομηρούπολης είτε από το Σκυλίτσειο Νοσοκομείο, είτε πήραν τις αποζημιώσεις τους και έφυγαν.

Με δεδομένο όμως ότι στη συνέχεια η Νομαρχία δήλωνε αδυναμία εξεύρεσης κονδυλίων για τις συγκεκριμένες θέσεις, οι 3 εργαζόμενοι έμεναν απλήρωτοι. Για αυτό το λόγο και προχώρησαν στην αγωγή.  που έστω και μετά από 3 χρόνια τους αναγνωρίστηκε το δίκαιό τους.

Θα λήξει βέβαια η υπόθεση όταν τους καταβληθούν και τα ποσά που καταρχήν αναγνωρίστηκαν…
 

 

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ: από τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην πρώην ΤΕΔΒ Χριστούγεννα του 2005.