Αρχική Νέα Τοπικά Το ΕΚΧ για την απεργία της ΑΔΕΔΥ

Το ΕΚΧ για την απεργία της ΑΔΕΔΥ

12

Μόλις την ώρα που δρομολογήθηκε η εφαρμογή των μέτρων, περικοπές μισθών και συντάξεων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα για το 2010 (βάση του μνημονίου τρόικας και κυβέρνησης, ένα νέο επικαιροποιημένο μνημόνιο, εμπλουτισμένο με νέες περικοπές είναι ήδη έτοιμο προς εφαρμογή για το 2011 και έπεται το επόμενο για το 2012.

Οι νέες περικοπές για τους μισθωτούς του δημοσίου θα ισχύσουν από το νέο έτος και θα βασίζονται με έντεχνο τρόπο στην κατάργηση των επιδομάτων που επί σειρά δεκαετιών ελαμβάνοντο αντί αύξησης μισθών και θα κάλυπτε τον τρεχούμενο ετήσιο πληθωρισμό.

Για τις συντάξεις έχει εφευρεθεί το τρικ με το ΛΑΦΚΑ ώστε οι περικοπές να γίνονται σύμφωνα με τα χρήματα που τους λείπουν.

Οι ίδιες ποσοτικά περικοπές θα ισχύσουν και στον ιδιωτικό τομέα με την κατάργηση στην ουσία των ΣΣΕ και με την υπερίσχυση των επιχειρησιακών ΣΕ και την απαξίωση του ΟΜΕΔ.

Η κυβέρνηση αδυνατεί να ελέγξει την αισχροκέρδεια  και να συλλάβει την φοροδιαφυγή, να πατάξει τους μεσάζοντες και να μειώσει το κόστος διαβίωσης.

Η κυβέρνηση εθελοτυφλεί προς αυτήν την κατεύθυνση και ασχολείται αποκλειστικά με περικοπές  μισθών και συντάξεων ανοίγοντας τρύπες στο νερό που όχι μόνο συντηρούν αλλά και οξύνουν την ύφεση με απρόβλεπτα αποτελέσματα.

Τα λόγια όταν επαναλαμβάνονται καταδεικνύουν ότι δεν εισακούονται. Γι΄ αυτό χρειάζονται έργα με μαζικές και δυναμικές κινητοποιήσεις. Πρέπει επιτέλους να αντιληφθούμε ότι όσο πιο αδύναμοι εμφανιζόμαστε τόσο θα συνεχίζεται η ίδια εις βάρος μας κυβερνητική πολιτική των περικοπών μισθών και συντάξεων, η αύξηση των έμμεσων φόρων, η μείωση της αγοραστικής δύναμης και στη συνέχεια η εξαθλίωση μας.Το ΕΚΧ συμπαρίσταται στο δίκαιο αγώνα των συναδέλφων του Δημόσιου Τομέα  ενάντια στην  οικονομική και κοινωνική απαξίωση τους και στέκεται αρωγός στις προσπάθειές τους.

 

Διαφήμιση