Αρχική Απόψεις Aρθρα Σαράντος Πιτσιλαδής: άναψαν επιτέλους τα φανάρια μα δε φώτισαν όλα τα μυαλά

Σαράντος Πιτσιλαδής: άναψαν επιτέλους τα φανάρια μα δε φώτισαν όλα τα μυαλά

10

Χίος 6-10-2010

ΑΝΑΨΑΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΜΑ ΔΕ ΦΩΤΙΣΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΜΥΑΛΑ

 

Πέρασα χθες από τα φανάρια του Νομάρχη, που επιτέλους λειτούργησαν στο δρόμο του αεροδρομίου. Είναι ολόιδια με αυτά του Δημάρχου και μοιάζουν τόσο πολύ,

που μπορείς να τα μπερδέψεις.

Δεν ξέρω αν θα προκαλέσουν και τα ίδια προβλήματα στους οδηγούς. Αυτό το αφήνω στον κύριο Λαμπρινούδη και τις ανησυχίες του, μήπως και χάσει ψήφους από τους αγανακτισμένους οδηγούς που θα περνάνε από κάτω.

Εκείνο που κατάλαβα είναι πόσο κακή και πρόχειρη ήταν η απόφασή του να κατασκευάσει νησίδες στη μέση των δρόμων του αεροδρομίου και ακόμη χειρότερη γιʼ αυτόν που πηγαίνει στο Βροντάδο. Κατάλαβα πως υπήρχαν κι άλλες λύσεις που με την εφαρμογή τους θα ξεπερνούσαν ανώδυνα για το κοινωνικό σύνολο το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί.

Δεν θα αναφερθώ για την ανάγκη δημιουργίας κόμβων, που φωνάζει ο κύριος Μυλωνάδης δίκαια, αφού αυτή θα ήταν η ιδανική λύση για την προστασία οδηγών και πεζών. Τα φανάρια όμως μου έδειξαν πως είναι ικανά να διακόπτουν την κυκλοφορία σε σύντομα χρονικά διαστήματα και να μην επιτρέπουν στους οδηγούς να αναπτύσσουν μεγάλη ταχύτητα, στο δρόμο αυτό.

Μια λύση απλή, σίγουρη, οικονομική, που αν εφαρμόζονταν πιο πριν  δεν θα έφερνε τους κατοίκους της περιοχής σε δύσκολη θέση.
Πετάχτηκε όμως στο καλάθι των αχρήστων εξαιτίας της προχειρότητας και της έλλειψης φαντασίας του Νομάρχη. Μια λύση που δεν θα τάραζε τη ζωή των ανθρώπων που κατοικούν εκεί και θα προστάτευε τις περιουσίες όσων εργάζονται ειδικά σε αυτή του Βροντάδου, που έχουν αγανακτήσει με το έργο εκείνο. Αυτών που δεν έχουν πια πεζοδρόμια να περπατήσουν πάνω τους με ασφάλεια, αφού εκεί παρκάρουν αυτοκίνητα. Αυτών που τους βλέπαμε το καλοκαίρι να δρασκελούν με τα παιδιά τους τη νησίδα για να πάνε στη θάλασσα, αυτών που τους φτιάχνει τώρα ο Νομάρχης νέα πεζοδρόμια από τη μεριά της θάλασσας, άχρηστα, στενά, γεμάτα εμπόδια (στύλους και κολωνάκια), στα γρήγορα, για να προλάβει να είναι έτοιμα πριν τις εκλογές.
Ρωτήστε κύριε Νομάρχη ένα άτομο με κινητικά προβλήματα, μπορεί να κυκλοφορήσει πάνω σε αυτά με το καροτσάκι του; Μπορούν δυο άτομα να κάνουν τη βόλτα τους το ένα δίπλα στο άλλο πάνω σε αυτά; Ψιλά γράμματα θα μου πείτε για κάποιους, που έχουν άλλες προτεραιότητες.

Το έγκλημα όμως γίνεται συνεχές, για μερικούς ψήφους. Γιατί να υποτιμούμε τη ζωή των συμπολιτών μας τόσο πρόχειρα, τόσο εύκολα, με τόσο φθηνά ελατήρια;

                                                                Πιτσιλαδής Σαράντος